Art mural i regeneració urbana al barri de Sant Pere Nord (dinamització 26 juliol, 19h)

No Comment

El projecte de murals artístics que s’està impulsant al barri de Sant Pere Nord avança a bon ritme. Ja es comença a veure la gran transformació a la Plaça Cipriano García, un espai que estava estèticament deteriorat s’ha fet servir per ser un espai de creació artística.
L’Associació de Veïns de Sant Pere Nord ha trobat en el muralisme, una eina de transformació social i cultural. Traient l’art dels museus al carrer, s’apropa al veïnatge, que viu en directela “metamorfosi” del mur i l’impacte sobre l’espai públic, convertint-lo en un espai cultural poc convencional.
Cerquen la recuperació d’entorns urbans mitjançant manifestacions artístiques que provocaran un imparable efecte dominó al territori. Allò que era un racó, un lloc estèticament degradat, passa a ser en pocs dies un espai singular del barri. És per això que el veïnatge no se sent un simple espectador, sinó un actor imprescindible com a motor del canvi.
L’actuació va més enllà de la pintura a la paret, doncs l’ombra que projecta el mural és tant potent que allà on el mobiliari urbà estava obsolet és renova, on no hi havia passos de vianants hi apareixen, per allà on no passava gaire gent ara es paren a fer fotos i la sensació col·lectiva que es respira és la de generar una oportunitat de millorar aquell trosset de barri; de manera que senten el deure d’aprofitar aquesta oportunitat.
Aquest projecte es vol fer extensiu al barri, és per això que l’associació veïnal ha treballat en un inventari de parets mitgeres a Sant Pere Nord, amb la voluntat de continuar proposant entorns de millora i convèncer l’Ajuntament de la potencialitat que hi ha darrere el projecte, per tal que hi destini més recursos.

«Fer que Terrassa tingui en el territori aquest tipus de projectes culturals, la farà una ciutat més viva i dinàmica», afirmen des de l’AV, tot afegint que «la millora interna significarà alhora una projecció cap a l’exterior, per ser referència d’altres ciutats. Creiem que és una estratègia de ciutat a explorar. Amb un cost relativament moderat es pot transformar la ciutat de manera espectacular. A Sant Pere Nord ens estem ocupant d’obrir aquest camí».

oznor

Related Articles

Deixa un comentari