El PSUC Viu afirma que el canvi d’horari dels plens perjudica la participació ciutadana

No Comment

L’agrupació es posiciona davant temes com la manca de seguretat i d’inversions als barris, o sobre l’amenaça d’Endesa de tallar el subministrament a les famílies més vulnerables.


El PSUC-viu de Terrassa ha emès un comunicat en el qual l’agrupació es posiciona sobre alguns temes de la nostra ciutat, així com algunes crítiques adreçades al nou govern local. Una d’elles es refereix al canvi d’horari dels Plens de l’Ajuntament, que passen a fer-se al matí. En aquest sentit, en el comunicat es lamenta que aquest canvi “perjudica la participació de la ciutadania i de les entitats als mateixos”, i considera que és “un pas enrere que ens allunya de la democràcia participativa” Continua el comunicat afirmant que “els Plens, que són públics, han de facilitar l’assistència, participació i seguiment dels ciutadans i ciutadanes, que en bona part treballen i els horaris laborals i els dels Plens actualment ho dificulten”.

Per això, es demana als grups municipals que “repensin aquesta qüestió i es trobin fórmules i horaris per a facilitar la participació”, tot apostant com una possibilitat que els Plens comencin a les 16h”, en comptes de les 18h com es feia anteriorment al canvi.

L’agrupació condemna l’amenaça de tall de subministraments d’usuaris que aquest estiu ha realitzat Endesa a tots els ajuntaments catalans, i assenyala que la companyia “continua tenint beneficis altíssims a costa de les tarifes tan elevades que paguem”, i que aquesta “ha d’assumir el 100% del deute”, i no pas els recursos públics. Es considera com a positiva la reunió del món municipal promoguda des de Terrassa per encarar la qüestió. Tot i així, el col·lectiu manifesta que “l’Ajuntament no hauria de treure el protagonisme de la ciutadania i dels moviments socials”, i per això s’anima a que “aquesta qüestió l’Ajuntament la tracti conjuntament amb les entitats de la ciutat (FAVT, PAH, Colectivo Sin Vivienda, sindicats, entitats del tercer sector…)”.

Nacionalització del sector energètic i millora de serveis als barris

“Pensem que les administracions públiques no han encarat aquest problema, s’han adormit, i no han desenvolupat prou els protocols i la Llei 24/2015 com calia”, assegura el PSUC Viu, mentre asssenyala com l’arrel del problema “la privatització fa algunes dècades del sector energètic al nostre país”. Proposen, per tant, que “l’Ajuntament de Terrassa demani a la Generalitat i l’Estat que treballin per la nacionalització d’Endesa”.

L’agrupació local també valora amb preocupació “la pèrdua de seguretat ciutadana provocada per la falta d’inversió als nostres barris de la nostra ciutat, i la deixadesa de les administracions per combatre l’atur, la precarietat i la pobresa que patim”.

En aquesta qüestió, es demana a l’Ajuntament que prioritzi la millora i l’ampliació de recursos i serveis als barris, “especialment en aquelles zones on els darrers anys han patit degradació i són molt necessàries actuacions valentes (urbanístiques (millora i rehabilitació de l’espai públic, adequació habitatges), educatives (millora escola pública, combatre segregació i reduir ràtios), cultura als barris, ajuts i serveis socials, industrialització i promoció econòmica i d’ocupació, comerços dels barris, civisme, neteja, policia de proximitat…)”. el PSUC Viu defensa que “una ciutat on la seva gent tinguem oportunitat de tenir una vida digna, amb futur, estudi i treball per a la joventut, bona cura de la gent gran i uns barris vius i amb inclusió i cohesió social on desenvolupar els nostres projectes vitals”.

Deixa un comentari