[Salvador Pérez] Togues amb pudor de florit i més que honorables, corruptes

No Comment

Fa uns dies, amb tota solemnitat i amb la presència de tots els poders de l’Estat, es va presentar l’inici del nou curs judicial.

Com no podia ser d’una altra manera, tot van ser lloances, felicitacions i molta felicitat. Tots ben uniformats i amb una solemnitat pomposa, sense retrets, ni la més mínima autocrítica, i sobretot, no es van oblidar de felicitar els Marchenas de torn per la bona tasca feta en la farsa de judici que van participar.

Senzillament, molta pudor de florit, molts corruptes junts i una demostració de la manca de canvis en els temps que correm, on molts haurien d’estar depurats per franquistes, altres a la presó per corruptes, i no gaudint d’uns privilegis no merescuts. Aquelles imatges als diferents mitjans de comunicació és la demostració d’un Estat i un país de riota, on les institucions de l’Estat ni són creïbles, ni mereixen cap respecte; i molts, com deia, haurien de ser fora de la foto i de les responsabilitats que tenen. Senzillament, uns mers privilegiats que gaudeixen d’un estatus gens merescut i l’únic mèrit d’alguns és tenir alguna relació privilegiada amb alguns prohoms de partits de govern, proximitat a la famosa “casta” de l’Administració de l’Estat o lligams als poders fàctics i econòmics.

Institucions com la Monarquia i l’alta Judicatura plena de corruptes, ideològicament reaccionaris i ple de franquistes, molt lluny d’aplicar les lleis i, sobretot, d’aplicar justícia, que només està al servei dels privilegiats ben protegits per a una aplicació retorçada d’aquestes.

Com em deien uns coneguts que són jutges amb afirmacions ben contundents, aquests no ens representen en res, i no representen a la Judicatura, senzillament, són uns mers vividors, molts d’ells sense ètica i que han arribat a l’alta Judicatura a còpia de fer favors i anar llepant-li el cul a molts dels seus dirigents.

Aquesta imatge d’aquest acte, no s’haurà de veure mai més, i el que cal és dotar de més recursos els Jutges que cada dia lluiten per a fer la seva feina sense recursos, i d’això no en parlen mai. Tots aquestes trepes, només lluiten per a garantir-se una cadira i uns privilegis, i fer política i no fer justícia que és la seva obligació. Molts estan tan encarcarats i viure dels privilegis i deure favors, que se’ls oblida fer de jutges. Tant parlar i meritar els Marchenas, Lamelas de torn, quan mai han fet judicis de veritat, i només han remenat el cul per moure’s entre els qui manen i maneguen en l’alta Judicatura.

Aquella foto del Rei amb els dirigents de la Judicatura i les altres institucions de l’Estat fa mal als ulls. Demostra que encara estem en temps de pudor de florit, i més que honorables, és la viva imatge de l’Estat corrupte, privilegiat i el millor que et pot passar és que cap d’aquests impresentables hagi d’impartir justícia a cap ciutadà perquè són un veritable perill, i el seu sentit de la justícia està plenament retorçat i al servei d’una visió ideològica que per desgràcia és la que mana de veritat en l’alta Judicatura, sobretot a l’Estat espanyol, on encara el franquisme té un pes important i determinant. Per desgràcia, la farsa de la transició mai va demanar responsabilitats, ni es va depurar a cap cos de l’Estat. La foto de l’altre dia, podia ser perfectament la de fa més de quaranta anys, i així ens va, i justícia poqueta.

Salvador Pérez Riera

Related Articles

Deixa un comentari

#agendaMLRS
 1. Poesia i Drets Humans

  octubre 24 20:00 - 22:00
 2. Mercat de les Puces

  octubre 26 10:00 - 14:00
 3. MITJANIT: Taller de poesia infantil a partir de 8 anys

  octubre 26 12:00 - 13:30
 4. Concert 70 vidas de Sabina

  octubre 26 19:00 - 21:00
 5. [Espai de Paraula] “Els camins dels somnis”

  octubre 29 20:30 - 21:30
 6. [Vermut musical al Bau House] Malafunk (funk-rock)

  novembre 3 12:30 - 16:00
 7. Mandarina Market

  novembre 9 11:00 - 19:00
 8. [Centre Cultural] Patricia Guerrero

  novembre 9 20:00