Dimecres es commemora el 57 aniversari de les riuades de 1962

No Comment

Demà dimecres 25 de setembre es dedicarà tota la jornada a commemorar el tràgic episodi de les riuades que van tenir lloc l’any 1962. La Comissió de les Rieres, plataforma formada per vint associacions veïnals i altres entitats, és l’organitzadora dels actes, que estaran centralitzats a la plaça Immaculada.

Enguany el 57è aniversari de les riuades està exclusivament dedicat a la vessant més humana i emocional. Una jornada que, en paraules de la Comissió de les Rieres, ha de servir “per fer aflorar aquesta capa invisible que es troba sota la ciutat, fer-li reconeixement que es mereix, i recollir tota la memòria col·lectiva d’una ciutat que continua lluitant per a que el succeït en el passat no torni a passar”.

Durant tota la jornada, des del matí fins al vespre, a la plaça Immaculada del barri d’Ègara, hi haurà una exposició de material fotogràfic i audiovisual relacionat amb les riuades. Els actes centrals seran a la tarda, a les 19h, amb una xerrada que servirà de reconeixement a la “Brigada de la Mort”, per part de Josep Maria Pi.

A les 19.30 es farà una ofrena floral amb música en directe. A les 20h, s’iniciarà una marxa de llum que arribarà fins a la riera de Les Arenes. Allà es farà amb una fotografia de grup a mode de “simbolitzar l’inici d’una nova etapa de recuperació històrica de les rieres de la ciutat de Terrassa”.

L’entitat convida a “tots els terrassencs a participar en una jornada on recordar, compartir i fer un reconeixement a víctimes i herois”. Es tracta d'”iniciar tots plegats una nova etapa d’esperança que miri al futur sense oblidar el passat”.

Deixa un comentari

#agendaMLRS
 1. Poesia i Drets Humans

  octubre 24 20:00 - 22:00
 2. Mercat de les Puces

  octubre 26 10:00 - 14:00
 3. MITJANIT: Taller de poesia infantil a partir de 8 anys

  octubre 26 12:00 - 13:30
 4. Concert 70 vidas de Sabina

  octubre 26 19:00 - 21:00
 5. [Espai de Paraula] “Els camins dels somnis”

  octubre 29 20:30 - 21:30
 6. [Vermut musical al Bau House] Malafunk (funk-rock)

  novembre 3 12:30 - 16:00
 7. Mandarina Market

  novembre 9 11:00 - 19:00
 8. [Centre Cultural] Patricia Guerrero

  novembre 9 20:00