[Víctor Gutiérrez] 1 d’octubre: 2 anys de tristor

No Comment

Voldria començar aquest article per explicar que avui dimarts 1 d’octubre de 2019 fa 2 anys que hi ha tristor a Catalunya. El motiu, es fàcil. Ja que sempre que hi ha un aniversari o commemoració, aquesta acostuma a ser alegre. Però ara no és el cas.

El naixement del moviment 1 d’octubre fou per canviar les coses a la nació catalana. Obrint l’esperit democràtic per a reforçar Catalunya. Creant participació directa en un dret que és la decisió pròpia de com volem viure. Això no va ser del tot possible pel veto viscut per part del govern espanyol que ni tan sols va fer el mínim esforç per a que el dret a decidir fos efectiu. Tal com passà amb Escòcia. Doncs bé, el camí de la repressió seguia endavant en un camí que només conduí al bloqueig que inclogué un article 155 impositiu.

Actualment seguim estancats sense seguir el mandat que es va prometre de l’1 d’octubre i que més de 2 milions de persones van votar a favor. Pel fet d’haver votat, van empresonar als membres del govern català i que van ser jutjats injustament. Ara per sortir d’aquesta tristor, cal anar al carrer, amb moltes forces i sense defallir.

En breu sortirà una sentència, gens favorable i contrària al govern català que va impulsar dit referèndum. Per tot plegat, ens hem de sumar a les accions pacífiques de desobediència civil i mostrar que som majoria i que ens en sortirem perquè la independència només serà possible si hi ha unitat i la proclamem amb una DUI. En breu hi hauran eleccions a espanya pel bloqueig ocasionat en formar un govern contrari a Catalunya i favorable a un nou 155.

Per evitar que ens facin més mal, fa falta una candidatura conjunta i de bloqueig amb un programa electoral radicalment independentista i anti-repressiu. Malauradament això no ha estat possible per un joc de cadires injust. Per tot plegat, cal que això és freni i que hi hagi realment un bloqueig català amb candidats reals i que creguin només en una independència real. Acabo aquest escrit dient clarament que l’1 d’octubre mai tindrà ni oblit ni perdó.

Visca Catalunya Lliure!

Víctor Gutiérrez i López
Membre de Primàries Terrassa

Related Articles

Deixa un comentari