ANC Terrassa: aixecament de la suspensió de la República Catalana, fer efectiva la independència

No Comment

Després de més d’una setmana de fer-se pública la sentència del Tribunal Suprem d’Espanya contra els dirigents polítics i socials de Catalunya i a la vista dels esdeveniments i mobilitzacions populars que s’han produït arran d’aquest fet, l’ANC – Terrassa per la Independència va fer públic el passat dilluns 21 d’octubre un comunicat on, tot considerant que els partits «no han estat capaços de configurar una estratègia comuna» i que «les mobilitzacions proposades per les grans entitats, ANC i Òmnium cultural, no han estat suficients per canalitzar-la. Ho demostren les manifestacions i mobilitzacions permanents que han sortit de manera espontània», proposa «que s’expressi de manera clara el suport d’Assemblea Nacional Catalana a totes les mobilitzacions basades en l’exercici del dret a la protesta, a la dissidència i a la desobediència civil i no es caigui en el parany de considerar pròpia la violència que altres exerceixen», així com que, «a causa de la repressió exercida per l’estat espanyol a Catalunya, Assemblea Nacional Catalana exigeixi al Govern i al Parlament l’aixecament de la suspensió de la Proclamació de la República Catalana i es faci efectiva la Independència de Catalunya.·

Concentració per commemorar els dos anys del referèndum de l’1-O, al Raval de Montserrat. Foto:PV

Text íntegre del comunicat ANC-Terrassa per la Independència:

Comunicat

1) Constatem que durant els dos anys transcorreguts entre la detenció dels líders socials i l’emissió de la sentència, els partits polítics independentistes, que ostenten la representació de la ciutadania, no han estat capaços de configurar una estratègia comuna per encarar aquesta sentència i que han posat més l’accent en les seves diferències que no pas en el consens.

2) Una setmana després de fer-se pública la sentència, aquests partits continuen sense poder articular un missatge conjunt, que vertebri les mobilitzacions generades per la indignació provocada per aquesta sentència. I que les mobilitzacions proposades per les grans entitats, ANC i Òmnium cultural, no han estat suficients per canalitzar-la. Ho demostren les manifestacions i mobilitzacions permanents que han sortit de manera espontània a Barcelona i arreu del país.

3) Des del nostre punt de vista, aquestes mobilitzacions espontànies són completament legítimes i són el fruit de la repressió a què ha estat sotmesa Catalunya des del 1r d’octubre de 2017 i a la manca de propostes per part de les institucions i de la societat civil organitzada. Hem vist imatges que no ens han agradat, certament, però que comprenem que formen part d’una resposta necessària a la brutalitat policial i institucional a què està sotmesa la població catalana.

4) Considerem que no tenim cap dret a censurar ni a criminalitzar aquestes accions i que, en canvi, caldria posar a la disposició de qui està patint la repressió brutal de les mal anomenades forces de seguretat tots els recursos de què disposem.

En aquest sentit, proposem:

a) Que Assemblea Nacional Catalana col·labori en el recull d’imatges i vídeos que puguin servir per denunciar la brutalitat indiscriminada, innecessària i arbitrària de les forces de seguretat.

b) Que es posi a disposició de les persones represaliades tota la maquinària jurídica de què disposem i s’obrin canals de comunicació directes i àgils per tal de recollir les necessitats de cada moment.

c) Que s’obri la caixa de la solidaritat per ajudar totes les persones que han patit la repressió i que s’ajudi en la mesura del possible a elles o a les seves famílies.

d) Que s’expressi de manera clara el suport d’Assemblea Nacional Catalana a totes les mobilitzacions basades en l’exercici del dret a la protesta, a la dissidència i a la desobediència civil i no es caigui en el parany de considerar pròpia la violència que altres exerceixen.

e) Que es denunciïn davant la justícia les accions injustificades per part de la policia, la violència gratuïta i les vexacions a les que han estat sotmeses persones retingudes.

f) Que es posi de manifest el llenguatge equívoc dels mitjans de comunicació que titllen aquí de violència el que en altres mobilitzacions consideren protestes democràtiques.

g) Que s’organitzin mobilitzacions de suport, tan massives com sigui possible, a les persones que estan patint la repressió policial

h) Que, conjuntament amb les institucions del nostre país, es pressioni al govern d’Espanya perquè aturi aquesta massacre i a la comunitat internacional perquè la condemni.

i) Que, a causa de la repressió exercida per l’estat espanyol a Catalunya, Assemblea Nacional Catalana exigeixi al Govern i al Parlament l’aixecament de la suspensió de la Proclamació de la República Catalana i es faci efectiva la Independència de Catalunya.

ANC – Terrassa per la Independència. Terrassa, 21 d’octubre de 2019

Related Articles

Deixa un comentari