El govern municipal manifesta que la JEC s’extralimita en les seves funcions

No Comment

El govern local de Tot Per Terrassa i ERC mostra el seu desacord amb la decisió de la JEC d’inhabilitar el President de la Generalitat Quim Torra, i de privar Oriol Junqueras com a diputat al Parlament Europeu.


A través d’una declaració institucional, emesa poc després de conèixer-se ahir divendres al vespre la decisió de la Junta Electoral Central, el govern local mostra el seu desacord i la solidaritat amb Quim Torra i Oriol Junqueras de ser privats de les seves condicions de càrrecs electes com a President del Parlament i de Diputat Europeu, respectivament.

El govern municipal, format per Tot per Terrassa i ERC, ha considerat en una declaració institucional que amb aquesta decisió, la JEC “s’extralimita en les seves funcions” i se solidaritza amb tots dos càrrecs “com a legítims representats que són”. A la vegada, el govern local apel·la a espais de diàleg que afavoreixen “sortides democràtiques a la crisi territorial i institucional que pateixen Catalunya i Espanya”.

Crispació a les xarxes

Per la seva banda, el regidor de C’s Javi González ha aprofundit en la crispació, a través de les xarxes socials, tot  expressant que demanaran la inhabilitació de l’alcalde Jordi Ballart, per que “segueixi el mateix camí que Torra i pel mateix motiu”. De seguida l’alcalde Ballart ha titllat González d’oportunista, tot recordant que mai ha rebut cap requeriment per treure cap llaç ni bandera del balcó de l’Ajuntament.

Imatge penjada a Twitter per Jordi Ballart, fent seguiment de la decisió de la JEC d’ahir divendres. Foto @jordi_ballart

A continuació, la declaració completa del Govern municipal de Terrassa:

Davant les decisions preses per la Junta Electoral Central aquest divendres, que impliquen la inhabilitació del President de la Generalitat així com la privació a Oriol Junqueras de la seva condició de diputat al Parlament Europeu, el Govern Municipal de Terrassa fa públic el seu posicionament oficial.

PRIMER.- Manifestem que el respecte a les lleis, a les sentències judicials i a les resolucions administratives, en una democràcia, no impedeix discrepar, en el fons i en la forma, de decisions que considerem injustes i desmesurades,
com les que ha pres la Junta Electoral Central, ni considerar que s’extralimita en les seves funcions.

SEGON.- Expressem la solidaritat del Govern Municipal de Terrassa amb el President de la Generalitat, Quim Torra, i el diputat al Parlament Europeu, Oriol Junqueras, com a legítims representants que són, d’acord amb les lleis catalanes, espanyoles i europees, de la voluntat democràtica dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya, així com d’unes idees que formen part del conjunt de la diversitat i la pluralitat de la societat catalana.

TERCER.- Considerem que el que Terrassa, Catalunya i Espanya necessiten en aquests moments és que obrim i consolidem espais de diàleg serè, d’intercanvi d’idees i d’exploració d’oportunitats d’entesa. Determinades sentències judicials i resolucions administratives, com la de la JEC, no contribueixen en absolut a afavorir sortides democràtiques a la crisi territorial i institucional que pateixen Catalunya i Espanya, ni són coherents amb els
principis i valors que constitueixen els fonaments de la Unió Europea. 

QUART.- El Govern Municipal està compromès a fer possible una Terrassa de tothom i per a tothom, basada en el respecte a les diferents opcions polítiques, en el dret de tothom a la discrepància i a la llibertat d’expressió i en la recerca de solucions democràtiques i dialogades. Continuarem treballant i fent política en aquesta línia, pensant abans que res en els interessos generals de la ciutat, i preservant la convivència, el respecte i les llibertats i drets que són la base d’una democràcia.

Terrassa, 3 de gener de 2020.

Related Articles

Deixa un comentari