[Miquel Mallafré] “España se rompe” (la sarna de sempre)

No Comment

miquel mallafré

Valle-Inclán defensava la idea que “Espanya, quan ha intentat regenerar alguna cosa, quan ha volgut fer una cosa diferent, sempre li surt la mateixa sarna, aquella que és exclusiva dels gossos patriòtics”. Acaben d’obrir la veda a tots els saltamarges disposats a admetre les burrades (per idiotes que siguin) per tal de fer mal i desestabilitzar-nos a tots plegats. Ja hi tornem a ser amb l'”Espanya es trenca”. Espanya fa segles que està trencada, burros. Catalunya porta independitzant-se des del Paleolític. Pedro Sánchez, és el Gòlum des que els seus pares eren nuvis. Pablo Iglesias, no cal dir-ho, és la reencarnació d’Stalin. Arriba l’Apocalipsi, morirà tothom i nosaltres sense passar per l’esteticien. Senyors de la ultradreta i dreta arnada, posin-se a treballar (no a robar), que per això els paguem, no per dir les mateixes collonades durant anys. Siguin una mica més ocurrents, aportin alguna cosa que no siguin vòmits i més vòmits, intentin no crear més odi, rancúnia i por, això ja no ven ni en campanya. No sé, va, facin alguna cosa que vagi més enllà de gratar-se l’escrot. El que sigui, però alguna cosa.

La xapa aquesta la porten utilitzant des del Referèndum de la Constitució, any 1978, si no recordo malament. Ja ho vàreu emprar en contra de Suárez, després amb el “gran blanco”, més tard amb Zapatero, i ara, com era d’esperar no us volíeu quedar sense vessar-la un cop més, tenint en compte que els franquistes de Vox van com a motos. Ara, sant tornem-hi a passejar el sant cristo gros de “l’Espanya eterna”. Veniu d’on veniu i no teniu cap mena d’antídot. Alguna cosa deuen estar fent bé els d’aquest “pacte de coalició de Govern” perquè tots els Neandertals bramin tant com a marrans. Creieu-me, vaselina, ansiolítics i truites de vàlium. Aquí, pel que es veu els governs només són legítims si els forma la dreta rància, si no, no valen. I si no, que es torni a votar les vegades que calguin fins que guanyi la caspa. Curiós, quan vam rescatar els bancs amb els diners de tothom, aquesta mateixa dreta carpetovetònica no li va dir: comunisme. Amb quin fatxa ple d’arnes esteu gaudint més aquests dies abans de la nova investidura?

Dóna la sensació que aquest país, sempre està venut a la ràbia, la intolerància i l’enveja, coses més fàcils d’entendre com la calma, l’empatia i el pensament crític, són una quimera. Quina mandra això de ser més espanyol que la resta d’espanyols. La caverna fa dècades que brama, se’ls ha permès, inclús se’ls ha donat suport a quan alguns s’han adonat que van en contra de l‘establishment. Tenen un sentit patrimonial de l’Estat inamovible i seu. A més, entenen la llibertat d’expressió com un poder dir-ho tot de tothom sabent que és mentida, o sigui, insultant de manera constant a la gent i a la nostra intel·ligència. Això sí, com que són els amos del capital, tenen tots els mitjans que vulguin per desbarrar, i així ens va. El problema no és la matraca que donen el trio de fatxes, sinó el ressò que li donen els mitjans de comunicació. A Espanya, la majoria d’ells són reaccionaris fins al moll de l’os, amb la qual cosa s’ha de seleccionar amb molta cura per preservar la nostra salut mental.

No podem esperar cap mena de racionalitat de la dreta espanyola, no l’ha tingut des de Felip II, i no la tindrà pas ara de cop i volta. El seu és la rapinya i considerar el país sencer com el seu latifundi. A molts d’ells els agradaria tornar a treure els carros de combat al carrer amb qualsevol pretext, encara que serà més que probable que intentin derrocar o neutralitzar la feina del nou Govern per la via judicial (tenen la mà trencada), a través de tota la judicatura, l’Església i l’Opus Dei, els tres, instal·lats en el Partit Popular. Davant d’això, la ciutadania hauria de respondre no deixant-se estafar per les campanyes de mentides concertades des dels mitjans de la ultradreta. També dependrà de què el Govern no titubegi, que governi sense estar pendent d’aquesta dreta reaccionària ancorada al segle XIX, i que ho faci convençut de què el que fa és just i necessari i, que mai serà suficient.

La gran prova de foc serà com abordarà un principi de solució al problema provocat per aquesta dreta feixista a Catalunya. La qüestió? Mentre un únic partit (PP) tingui al seu servei a un tribunal (Tribunal Constitucional) que pugui desfer qualsevol acord al desig d’aquest partit putrefacte no s’avançarà ni un pam. Fa falta emprendre una purga, una renovació total de tota la judicatura, en especial dels alts tribunals. Però em temo que això és com escombrar una escala cap amunt i un govern i una ciutadania progressista seguirem atrapats entre aquesta judicatura conservadora i una Constitució caduca que només va votar una petita part de la ciutadania actual i que ja no serveix.

Per acabar, no me’n puc estar (descollonar-me) pel tsunami de terror, horror i pànic que recorre la dreta espanyola, els seus polítics, els mitjans afins a la menjadora, els patriotes de mercadillo, tots ells plorant per les cantonades, escopint bilis per les xarxes, dient que: “aquest nou Govern s’ha venut al colpisme” i, a la vegada exigint un cop d’Estat i “alzamientos armados”, volent inclús emmerdar al rei i a l’exèrcit. Queda clar que Espanya és el país que ostenta el més gran nombre d’idiotes per metre quadrat del continent, són els fills, els néts del règim que ja no poden dissimular-ho més, la qual cosa no deixa de ser un gran pas, ara ja no podran queixar-se perquè se’ls anomeni pel seu nom: feixistes!

Deixa un comentari