Prou guerres!! No a les intervencions militars estrangeres!! Concentració 25 gener, plaça St. Jaume, BCN

No Comment

La Plataforma Aturem la Guerra (PAG) convoca una concentració el proper dissabte 25 de gener, a la plaça Sant Jaume de Barcelona, «contra les intervencions estrangeres i per la resolució pacífica dels conflictes». La PAG ha publicat un manifest on s’observa «amb profunda preocupació el que està succeint a la zona del Pròxim Orient i a d’altres zones del món (a l’Amèrica Llatina, per exemple) i fem un crit d’alerta per les greus agressions que han patit i segueixen patint l’Afganistan, Iraq, Palestina, Líbia, Mali, Síria i Iemen, entre d’altres països».

La convocatòria del proper dissabte s’emmarca en una campanya antibel·licista internacional, amb protestes a ciutats d’arreu del món contra la possibilitat d’una nova guerra al Pròxim Orient.

Prou guerres
Contra les intervencions estrangeres • Per la resolució pacífica dels conflictes

Concentració
Plaça de Sant Jaume, Barcelona
Dissabte 25 d
e gener, 18h

Aquest acte forma part d’una jornada de mobilització internacional

Convoca: Plataforma Aturem la Guerra
Web: aturemlaguerra.org Facebook: aturem.guerra Telegram: aturemlaguerra

Manifest

Prou guerres!! No a les intervencions militars estrangeres!!

Arran de les tensions politico-militars entre EEUU i l’Iran i, sobretot, de l’assassinat mitjançant un dron del general iranià Qasem Soleimani, s’ha obert una dinàmica d’agressió i reacció entre aquests dos països que es podria convertir ràpidament en un conflicte global d’abast imprevisible i amb conseqüències molt greus al Pròxim Orient.

Les entitats que aplega la Plataforma Aturem la Guerra observem amb profunda preocupació el que està succeint a la zona del Pròxim Orient i a d’altres zones del món (a l’Amèrica Llatina, per exemple) i fem un crit d’alerta per les greus agressions que han patit i segueixen patint l’Afganistan, Iraq, Palestina, Líbia, Mali, Síria i Iemen, entre d’altres països, les quals només han comportat milions de morts i ferits, una gran devastació i immenses onades de refugiats.

La mort de 176 persones innocents i alienes al conflicte (les que varen perdre la vida com a conseqüència d’un atac amb míssils a un avió de passatgers a Teheran), és una prova més que la guerra és fonamentalment una matança de població civil i destrucció de ciutats i territoris. Algunes veus cínicament de tot això en diuen “danys col·laterals”, quan els civils són sempre les principals víctimes de totes les guerres contemporànies. No volem ni més errors, ni més mentides, siguin de qui siguin.

En aquest sentit, rebutgem qualsevol nova agressió militar a la regió per part de potències, ja siguin regionals o mundials. Així mateix reclamem una solució democràtica i respectuosa dels drets humans als conflictes existents, en especial per als pobles de Iemen i Síria, països que pateixen guerres amb centenars de milers de morts i milions de refugiats.

Des de la PAG estarem atents a tot el que pugui passar d’ara endavant i ens comprometem a convocar a la societat catalana a mobilitzar-se contra qualsevol agressió.

Aquesta concentració s’emmarca en una campanya antibel·licista internacional. Aquest dissabte, 25 de gener, hi ha protestes a ciutats d’arreu del món contra la possibilitat d’una nova guerra al Pròxim Orient.

Amb aquesta concentració volem manifestar, demanar i exigir el següent:

  • Una vegada més diem: “No a la guerra!” i exigim la fi immediata de tota agressió militar.
  • Demanem la fi de les sancions econòmiques contra l’Iran. Les sancions només perjudiquen la població civil. Recordem que, segons algunes estimacions, les sancions del govern d’EEUU contra l’Iraq van matar més d’un milió de persones; més de la meitat eren nens.
  • Demanem la retirada de totes les tropes estrangeres que estan actuant a la regió del Pròxim Orient.
  • Demanem al govern espanyol que denegui l’ús de l’espai aeri i de les bases militars “d’utilització conjunta” per dur a terme nous atacs i agressions a la zona del Pròxim Orient. Demanem també que es prenguin mesures per aconseguir el tancament definitiu de les bases d’EUA a l’Estat espanyol.
  • Demanem especialment la retirada dels militars espanyols de l’Iraq i de la regió.
  • Demanem que es retalli la despesa militar i augmenti la despesa social.
  • Demanem la dissolució de l’OTAN i, en tot cas, novament la sortida d’Espanya d’aquesta aliança militar.
  • Exigim la prohibició d’exportacions d’armes de l’Estat espanyol i dels països de la Unió Europea als estats del Pròxim Orient perquè hi ha l’evidència que han estat utilitzades en les guerres de la regió.
  • Demanem la prohibició dels drons armats. Amb drons armats s’han produït atacs a les fronteres de Líbia, Líban, el Iemen, Síria i Somàlia.
  • Demanem decisions urgents per iniciar una veritable transició energètica cap un nou model basat en energies netes. Aquest conflicte és, entre altres coses, producte d’una economia basada en el consum de petroli, gas, carbó i urani, responsable de la contaminació radioactiva i del canvi –o caos- climàtic, la producció dels quals, a més a més, ja ha començat a minvar o està molt a prop de fer-ho. Canviar de model energètic i productiu ja no és una opció, sinó l’únic camí per aconseguir una societat justa i sostenible.
  • Com sempre, expressem el nostre rebuig a les ingerències estrangeres al Pròxim Orient, América Llatina i a qualsevol altre lloc del món, així com la nostra solidaritat amb els pobles que lluiten pels drets més bàsics. Per això manifestem la nostra solidaritat amb les mobilitzacions populars que ara es duen a terme a l’Iraq i l’Iran. Han de ser només ells els que han de poder decidir, lliurament i democràticament, quin model social i polític volen pel seu país.
  • Reclamem vies legals i segures per poder garantir els drets humans de les persones refugiades i, alhora, denunciar la criminalització que pateixen les ONG de rescat al Mediterrani.
  • Una pau justa i duradora en el Pròxim Orient no s’aconseguirà fins que no s’aturin els atacs contra el poble palestí, l’ocupació del seu territori i la violació dels seus drets.
  • Exigim també als estats que no ho han fet (com és en la majoria dels casos, l’Estat d’Israel) que signin els tractats internacionals de comerç d’armes, mines antipersona, bombes de dispersió i de prohibició d’armes de destrucció massiva (biològiques, químiques i nuclears), i que després siguin d’obligat compliment.

PER LA PAU! NO A LA GUERRA!

Barcelona, 25 de gener de 2020

Related Articles

Deixa un comentari