Fort augment de l’atur durant el mes d’abril a la comarca

No Comment

Quasi 1.800 persones s’han quedat sense feina a Terrassa només durant el mes d’abril.

 

La crisi de la Covid-19 mostra l’impacte en la destrucció de llocs de treball i per tant, de la situació que aboca a moltes famílies. Segons dades recopilades pel Consell Comarcal del Vallès Occidental, l’atur a la comarca va augmentar a l’abril un 12,3% respecte al mes de març. En total han estat 6.468 persones aturades més, de forma que la comarca tanca el mes d’abril amb 59.148 persones desocupades. D’aquesta forma, aquest mes s’ha trencat de manera sobtada la dinàmica positiva de disminució de l’atur dels darrers anys. Interanualment, l’atur ha crescut un 19,1% a la comarca, xifra que suposa 9.502 persones aturades més que l’abril de 2019.

L’augment de l’atur es dóna en tots els municipis de la comarca. Terrassa és la ciutat més afectada, amb 1.787 persones, de forma que n’hi ha un total de 16.570 desocupades. Tot i que destaca la pujada mensual de l’atur a Rubí, Badia del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Barberà del Vallès i Sant Cugat del Vallès. 

A Catalunya, l’atur registrat augmenta en 50.763 persones, un 12,2% més respecte al març, i se situa en 467.810 persones. S’ha de dir que aquest increment de l’atur afectes més les dones (14,35%) per davant dels homes (9,67%).

Aquestes dades no inclouen les persones afectades per expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO’s) els quals no es consideren dins la classificació d’atur registrat. Al Vallès Occ. s’han fet 10.277 ERTOs, que afecten 90.168 persones (un 13% més respecte al 7 d’abril). Els sectors més afectats són l’hostaleria, les activitats artístiques i l’agricultura, entre d’altres, malgrat que se n’han fet ERTO’s en totes les activitats.

Pel que fa a dades d’afiliació a la Seguretat Social, al Vallès Occidental, els gràfics elaborats pel Consell Comarcal també mostra el nombre de persones cotitzants ha baixat respecte el desembre del 2019 en 12.707 afiliacions (-3,5%), la majoria de les quals corresponen al règim general, i de l’1,1% dels autònoms. Respecte al desembre, n’hi ha 2.547 empreses menys a la comarca. Els sectors en què més baixen els assalariats i autònoms són el comerç i l’hostaleria, seguit de la construcció.

 

Deixa un comentari