Altes xifres d’assistència al Cinema Catalunya durant el primer trimestre

No Comment

Èxit també de la 2a edició de l’Hora Blava adreçada a persones amb autisme, que es va celebrar el passat cap de setmana.


Com un gran èxit d’organització i d’assistència es destaca des del Cinema Catalunya el que ha estat la segona edició de l’Hora Blava. La sala va acollir el passat diumenge 3 d’abril el Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme, una iniciativa impulsada conjuntament amb la regidoria de Salut i l’Oficina d’Accessibilitat i Capacitats Diverses de l’Ajuntament de Terrassa. Van assistir a la sessió 143 persones que van gaudir de la projecció de la pel·lícula infantil en català Canta! 2.

La sala s’havia adaptat amb un seguit de mesures per tal de garantir l’accessibilitat de les persones amb TEA i/o amb  ara discapacitat intel·lectual. Entre aquestes, mantenir la llum d’ambient durant tota la sessió, no posar cap anunci, i amb el volum del so és més baix de l’habitual. 

La històrica sala del centre de Terrassa tanca un prolífic mes de març i consolida la seva recuperació després de la crisi de la covid-19. Malgrat les dificultats per les que travessa el sector, el Cinema Catalunya registra unes xifres d’assistència que, habitualment, dupliquen o fins i tot tripliquen la mitjana estatal. Durant el cap de setmana del 18 al 20 de març, van passar pel cinema del carrer Sant Pere un total de 819 espectadors.

Projecció durant la 2a edició de l’Hora Blava, celebrada aquest diumenge al Cinema Catalunya

Entre aquests tres dies, la pel·lícula que més assistència de públic va registrar va ser Pokémon: Detectiu Pikachu, amb 306 persones repartides en dues sessions. Durant el mateix cap de setmana, un altre film en llengua catalana, Escape Room, va reunir 314 assistents, més del triple que la mitjana de la resta de sales (moltes de les quals, amb més sessions). Per últim, també va superar amb escreix aquesta mitja La peor persona del mundo, amb 199 espectadors. Tot plegat va permetre que el Cinema Catalunya completés el millor cap de setmana després de la pandèmia. Altres bons indicadors sobre el seguiment del cinema són els més de 3.000 subscriptors que actualment reben el butlletí gratuït amb la cartellera setmanal, o els prop de 5.000 seguidors entre les tres xarxes socials.

Un any d’entrada gratis per al jovent que faci 18 anys

Des del Cinema Catalunya recorda al jovent empadronat a la ciutat que compleixi 18 anys que, des del dia del seu aniversari, tenen un any d’entrada gratuïta per a totes les pel·lícules i documentals, així com també a diversos espectacles i concerts a diversos equipaments culturals de la ciutat. 

La bona dinàmica del Cinema durant el mes de març va tenir la seva continuïtat amb la iniciativa «The Oscars Week», en què l’equipament egarenc proposava entre la seva cartellera setmanal quatre films nominats en la categoria de Millor Pel·lícula als premis més importants del setè art. D’entre tota aquesta oferta s’ha mantingut en programació CODA, el film guanyador de tres Oscars, entre els quals a la millor cinta del 2021.

L’estrena d’Alcarràs, el 29 d’abril

Alcarràs s’estrenarà al Cinema Catalunya el pròxim29 d’abril. La cinta catalana de Carla Simón, flamant guanyadora del prestigiós Os d’Or de la Berlinale, té diversos vincles terrassencs entre el seu equip de producció. D’altra banda, el públic familiar té una cita aquest cap de setmana amb una nova proposta de cinema infantil en català. En aquesta ocasió es projectarà Supercuc i altres històries d’amistat, dels mateixos creadors d’El Grúfal i el drac Zog. Es tracta d’una sessió de 55 minuts de durada, recomanada per a nenes i nens de partir de 3 anys. La venda d’entrades i la informació sobre tota aquesta oferta cultural es pot trobar visitant el web cinemacatalunya.cat.

 

Related Articles

Deixa un comentari