El Consell Comarcal ofereix nous tallers d’educació en diversitat i igualtat de gènere als centres educatius de la comarca

No Comment
Taller de formació a l’IES Matadepera.

Durant aquest 2018 més de 1400 alumnes vallesans han rebut aquestes accions educatives

40 tallers a càrrec de Cooperativa Candela

El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha impulsat durant aquest 2018 un projecte de coeducació orientat a alumnes d’Educació Infantil i Primària i a estudiants d’Educació Secundària i Batxillerat per incidir en un canvi de paradigma sociocultural que parteixi d’una mirada inclusiva i interseccional. En total, s’han pogut beneficiar 525 alumnes de cicle infantil i de primària i 902 alumnes de secundària. Els municipis, on s’han portat a terme aquests tallers de coeducació han estat: Polinyà, Badia del Vallès, Palau-Solità i Plegamans, Ullastrell, Matadepera, Viladecavalls i Vacarisses.

La coeducació és l’acció educadora que respecta la diversitat i reconeix la individualitat dels infants valorant indistintament l’experiència, les aptituds i l’aportació social i cultural del seu sexe i contraresta l’educació sexista, sense estereotips sexistes i androcèntrics, ni actituds discriminatòries. Per tot això, una bona acció coeducadora és fonamental per prevenir la violència masclista i LGTBIfòbica, per reduir conductes de risc i per facilitar la detecció prematura de relacions abusives.

Per incidir en aquesta qüestió, el Consell Comarcal del Vallès Occidental ha portat a terme als centres educatius dels municipis menors de 20.000 habitants, un conjunt de tallers gratuïts pensats com un itinerari amb diferents temàtiques segons franges d’edat.

En total s’han realitzat 28 tallers a 6 centres educatius de la comarca: a l’Escola Polinyà, a l’Escola La Jota, a l’Escola La Sardana, a l’Escola Serralavella, a l’Escola Roc Blanc i a l’Escola Font d’Orpina. Els tallers els ha realitzat l’entitat de dones de Cerdanyola “El Safareig” i són:

  • Per a Cicle Infantil (P3, P4 i P5): “Contes no sexistes: La història dels “bonobos” amb ulleres”
  • 1r de primària: “Els jocs i les joguines: de nens o de nenes?”
  • 2n de primària: “Tenim un problema… i ara què?”
  • 3r de primària: “I tu què vols ser de gran?”
  • 4t de primària: “Contes no sexistes: Les coses que li agraden a Fran.”
  • 5è de primària: “Nois i noies iguals o diferents?”
  • 6è de primària: “I tu… què faries?”

Aquest projecte també s’ha realitzat a 13 instituts de la comarca: a l’INS Polinyà, a l’INS Badia, a l’IES Matadepera, a l’IES Sant Quirze, a l’Aula d’Adults, al Palau Avança, a l’INS Castellbisbal i a l’INS Viladecavalls. En total s’han portat a terme 40 tallers a càrrec de Cooperativa Candela. Els tallers s’han realitzat entre els mesos de novembre i desembre conjuntament amb la campanya del Piula i han tocat les temàtiques com la desmitificació de l’amor romàntic, la sexualitat, la prevenció del bullying LGTBIfòbic i la prevenció de les violències de gènere, entre d’altres.

També s’han previst tallers pel segon i tercer trimestre d’aquest 2019. En el cas que des del vostre centre tingueu interès en sol·licitar algun o diversos tallers, podeu contactar enviant un correu electrònic a ccvoc.ciutadania@ccvoc.cat o bé per tel. 93 727 35 34.

Related Articles

Deixa un comentari

Cicle de debats ‘El futur que volem/2’. Del 22 d’octubre al 26 de novembre