Festa/fes-te Pagesa i reconeixement als serveis ecològics de la pagesia

No Comment


Els passats 9 d’octubre i 4 de novembre, al Vapor Ventalló de Terrassa, es dugué a terme primera Festa Pagesa de Vallès amb exposició d’experiències agroecològiques que s’estan fent un lloc en el món productiu i entre les persones consumidores, seguit d’una taula territorial sobre la preservació dels espais agraris i el paper de l’administració.

Al final es va anunciar la convocatòria de reconeixement dels serveis ecosistèmics que estan duent a terme la pagesia a la comarca, que una vegada resolta per part de l’Ateneu Cooperatiu del Vallès, Productors i Consumidors del Vallès PiC Vallès i l’Oficina Comarcal del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, s’ha donat el reconeixement econòmic al projecte productiu d’El Turó de les 9 cabres, amb ramat d’ovelles i cabres que pasturen el bosc i l’entorn de Terrassa i elaboren formatges.

La Festa Pagesa també va ser una crida al reconeixement mutu, de la pagesia a les persones consumidores que aprecien els seus productes i de les persones consumidores organitzades en grups i cooperatives de consum cap als projectes productius i persones que ens alimenten. Cercant l’apropament de la pagesia i la ciutadania als joves estudiants per al relleu d’aquesta pagesia i esperonar les administracions locals a posicionar-se vers la protecció dels espais agraris, la pagesia, la compra pública de productes de proximitat i la cultura associada.

A causa de la pluja es va ajornar al dia 4 de novembre la Mostra de productes locals, activitat emmarcada dins aquesta I Festa Pagesa. La jornada va constar d’un tast de productes agroecològics i artesanals de productors i productores locals, així com de platets elaborats pel restaurant egarenc El Camagroc Blau amb productes de la pagesia proveïdora de la botiga l’Egarenca. Comptant amb la presència d’El Turó de les 9 Cabres (formatges), Can Morral del Molí (vins, caves i oli) i La Microcerveseria (cervesa artesana).
A peu de carrer es van poder tastar els productes, conèixer qui els produeix i saber on trobar-los, ja sigui a una botiga agroecològica referent, com l’Egarenca, o a altres comerços de Terrassa.

Related Articles

Deixa un comentari