Els monstres de la raó produeixen son (Autor@: Lluís Paloma Sánchez)

No Comment

I

Quan es va despertar, el conferenciant encara hi era.

II

Durant la seva fase REM, en Johnny Rocketta va somiar que un llibre de semiòtica el perseguia. Ell aconseguia tancar una porta i barrar-li el pas, però llavors descobria que havia entrat en una biblioteca on uns megàfons repetien múltiples vegades el nom d’Umberto Eco.

III

En sortir de la conferència, en Johnny va agafar un taxi. «Carrer Pitàgores, 15», va dir al taxista. I aquest va respondre, entusiasmat: «Pitàgores? Un filòsof! Com jo! M’alegra trobar algú tan entusiasta de la matèria per viure en aquest carrer! Ha sentit a parlar de Jacques Derrida i la deconstrucció?». En Johnny va veure horroritzat com del no-res es materialitzava una segona part de la conferència.

IV

8 euros més tard, en Johnny va travessar el llindar de casa seva i va tancar la porta d’entrada amb doble volta de clau. Instintivament va obrir la bústia. A dins, publicitat diversa: supermercats, botigues de mobles, i una nova botiga de roba de confecció anomenada, inquietantment, Shop & Hauer.

V

Finalment, es va arrepapar al seu sofà i va engegar la tele amb el comandament a distància. I va notar amb alarma que el programa que estaven fent consistia en una veu en off que deia tecnicismes incomprensibles mentre per la pantalla desfilaven una sèrie de gràfics de barres i de tipus formatge amb diferents percentatges. Va reaccionar i va canviar de cadena. El mateix programa. Va començar a pitjar botons en ple estat de pànic: a tot arreu només emetien gràfics i tecnicismes. Fins que, desesperat, va sintonitzar la Telebotiga i per fi ho va entendre tot: «I ara, per celebrar el Dia Mundial de la Sociologia, us oferim la col·lecció completa d’obres Roland Barthes per només 330 euros!».

In : Creacions

Related Articles

Deixa un comentari