La fotoperiodista Joana Biarnés rep la Medalla de la Ciutat

No Comment

L’alcalde de Terrassa Jordi Ballart lliura avui la Medalla de la Ciutat a la fotògrafa Joana Biarnés com a reconeixement per la seva trajectòria cultural i professional dedicada al fotoperiodisme.

Joana Biarnés i Florensa, nascuda a Terrassa al 1935 va ser la primera dona fotoperiodista de l’estat espanyol. Durant la seva trajectòria professional va treballar per agencies fotogràfiques com Press International, Heliopress, Contifoto o Cosmo press i per publiacions com ara Mundo Deportivo, Pueblo o Blanco y Negro.

botomalarrassa

Biarnés va deixar la feina de premsa l’any 1985 tot mostrant-se en desacord amb l’estil sensacionalista que s’havia imposat a la professió. L’any passat la seva obra es va popularitzar arran de l’estrena del documental «Joana Biarnés, una entre tots» que reivindicava la història d’aquesta pionera que va moure’s en el que aleshores era un àmbit laboral totalment masculí aconseguint, amb escreix, vèncer tots els prejudicis de l’època.

La Medalla de la Ciutat de Terrassa que li serà atorgada avui no és el primer premi amb què ha estat guardonada ja que al 2014 va rebre la Creu de Sant Jordi i, dos anys després, el premi especial de la Junta de la Federació d’Associacions d’Editors de Premsa, Revistes i Mitjans Digitals (2016).

Joana Biarnés, una entre totas
Imatge del documental “Joana Biarnés, una entre tots”

Related Articles

Deixa un comentari