175 persones van participar a la Va Marató de Contes

No Comment

Aquest diumenge 5 de novembre es va realitzar la V Marató de Contes, que va estar organitzada per les tres escoles cooperatives de Terrassa (El Cim, Tecnos i Crespinell) i Contes per a Créixer (Toni Massagué). Com a col·laboradors, ho van ser el Centre de Documentació i Museu Tèxtil de Terrassa, que va cedir les instal·lacions, Gumen Catering i Vet Aquí que Associació Cultural pel Foment de la Narració Oral, d’on són membres els narradors que hi van participar.

La marató tenia com objectiu la recaptació íntegra per al projecte solidari “A favor del Centre Kurmi de la ciutat de El Alto, Bolívia”, en benefici de l’ONG Amics de FUNDASE-Bolívia, projecte que s’encarrega, des de Terrassa, de recaptar els ajuts i subvencions per poder sufragar la major part dels projectes i actuacions, com ara donar de dinar a les escoles.

L’acte en sí va estar dividit en dues parts. Cada una d’elles va comptar amb quatre narradors que van explicar un conte. Toni Massagué (Contes per a Créixer) va fer de presentador i conductor de les dues sessions, tot animant als nens amb cançons on els pares també hi van participar de l’ambient i l’espectacle.

A la primera part, que va ser d’11:00 a 12:00, els narradors i els contes van ser:

– Miqui Giménez, mestre a l’escola Tecnos i membre de Vet Aquí Que, va explicar el conte “Abiyoyo”.

– Montse Freixa, mestra a l’escola El Cim i membre de Vet Aquí Que, va explicar el conte “La gallina de la cresta d’or”.

– Rosa Trujillo, mestra a l’escola El Cim, va explicar el conte “El nen nou”.

– Agustí Tinet,  membre de Vet Aquí Que, va explicar el conte “La mosca i la paret”.

La segona sessió, que va ser de 12:00 a 13:00, va comptar amb:

– Silvia C. Escobar, membre de Vet Aquí Que, va explicar el conte “Juan sin miedo”.

– Asja Shalekamp, membre de Vet Aquí Que, va explicar el conte “Un bé negre amb potes roses”.

– Montse Maldonado, membre de Vet Aquí Que, va explicar el conte “L’àvia Pepa”.

– Toni Massagué, membre-promotor de Vet Aquí Que, va explicar el conte “El Quirquincho músic”.

La marató que es feia a les instal·lacions del Museu Tèxtil no va comptar només amb les narracions de professors, sinó que fora, a la plaça, es van instal·lar taules on estudiants de les escoles organitzadores, pares i mestres van oferir  xocolatada, jocs i tallers per als infants.

Unes 175 persones entre adults i nens van participar de la diada i van gaudir d’un dia de jocs i contes, tot col·laborant amb les seves riuades i activitats en un projecte solidari.

Ana Mesa

 

Related Articles

Deixa un comentari