1r Festival Internacional de Cant Coral Ciutat de Terrassa, entre el 26-D i 30-D

No Comment

Terrassa és una Ciutat Coral, fa molts anys que la tradició de cantar en formació coral ha estat present a la vida dels terrassencs i terrassenques. No és casual, per tant, la convocatòria d’aquest primer Festival Internacional de Cant Coral que porta el nom de la Ciutat de Terrassa. (FiCCCT) i que tindrà un concert diari des del 26 al 30 de desembre amb entitats corals de Catalunya i Roma.

Terrassa és una ciutat viva i està teixida per diferents entitats corals que apleguen cantaires de totes les edats, nivells, procedències i estils musicals. El FiCCCT és expressió d’aquesta realitat i presenta una programació amb els diferents estils que la conformen: cant gregorià, polifonia religiosa, jazz, tradicional, musicals; en definitiva, un festival que vol mostrar l’evolució que està tenint el món coral en la nostra societat.

Cors participants

Cor d’Amics de la Unió de Granollers

Creat el 1995 i reimpulsat el 2016, el Cor Jove Amics de la Unió és una de les formacions residents al Teatre Auditori de Granollers que, al costat de Veus – Cor Infantil Amics de la Unió i el Cor de Cambra de Granollers, ofereix propostes singulars amb una mirada jove i present. El cor està format per 45 joves d’entre 17 i 24 anys, la majoria dels quals amb un llarg recorregut a l’Escola de Música Amics de la Unió o en altres espais relacionats amb el món coral. Les produccions del cor van des de la música clàssica, sacra o coral contemporània fins a la música electrònica, passant pel jazz, els musicals o el gòspel.

Polifònica de Girona

La Capella Polifònica de Girona va ser fundada pel Mestre Josep Viader el curs 1956-57, dins l’associació Música de Girona i continua present en la vida musical de la ciutat i de les comarques. El seu marc d’actuacions està reconegut en tots els àmbits –nacional i internacional- i el seu repertori extens comprèn des del cant gregorià fins a la música contemporània. Està vinculada a la Diputació de Girona, és membre de la Federació Catalana d’Entitats Corals i de l’European Choral Association –Europa Cantat i de l’ Agrupació coral de les comarques de Girona i el 1997 l’Ajuntament de Girona li va atorgari la distinció Athenea pels seus 40 anys d’activitat ininterrumpuda i difusió de la música coral a la ciutat.

Cor de Cant Gregorià de Roma

Resonare Vocal Ensemble és un grup vocal de cambra nascut a Roma l’any 2021 a partir de la intenció de diversos joves cantants romans de crear un conjunt professional capaç d’interpretar el repertori polifònic amb consciència històrica i musical. Les veus que conformen el quintet professional es seleccionen, doncs, a partir d’uns coneixements musicals comuns, capaços de donar uniformitat al so i naturalitat interpretativa.

Musical’s choir

Musicals’ Choir és el cor de joves de l’Escola de Músics i JPC i està format per 59 noies i nois de Ciutat Vella. El cor va nèixer al febrer de 2014 i s’ha especialitzat en repertori musical. És un cor de caire social i comunitari que basa la seva filosofia en l’empoderament dels joves del Raval sempre sota la mirada de l’excelència artística, dirigits per Cristina Colomer.

Polifònica De Puig-Reig

La Polifònica de Puig-reig va ser fundada l’any 1968 amb el nom de Coral Joventut Sardanista, en el si de la colla sardanista del mateix nom. El 1987 va adoptar el nom actual.
Desenvolupa una intensa activitat a Catalunya, i també ha actuat a la majoria de països europeus, inclosos Rússia i Islàndia, així com a Israel, Mèxic, Filipines, Veneçuela, Estats Units, Canadà, Singapur, Malàisia, Colòmbia, Equador, Perú i Cuba. A l’Argentina i Xile, la Polifònica va acompanyar el President de la Generalitat de Catalunya en viatge oficial.

Cor participatiu de Terrassa Ciutat Coral (TCC)

Aquests dies de música coral intensa tindrà en la seva cloenda el dia 30 de desembre la presència d’un taller participatiu amb cantaires de les diferents entitats corals que conformen la nostra ciutat, sota la direcció d’en Jordi Casals, com a director convidat, on retrem homenatge al centenari del naixement de dos grans compositors relacionats amb Terrassa, com han estat Manuel Oltra i en Francesc Vila. Aquests tallers es desenvoluparan del dia 27 al 30 de desembre amb assaigs de 18 a 19.45h. a l’EMM- Conservatori de Terrassa.

Deixa un comentari