2a edició de «Les 12h Fantàstiques», una marató de pel·lícules de terror i fantasia, el proper dissabte 23 d’octubre al Cinema Catalunya

No Comment

Tot a punt per a la 2a edició de «Les 12h Fantàstiques», una marató de pel·lícules de terror i fantasia, el proper dissabte 23 d’octubre al Cinema Catalunya

Un dels títols l’escollirà el públic mitjançant un sistema de votació telemàtica

Terrassa es prepara per acollir la segona edició de «Les 12 hores Fantàstiques», una marató de sis films de terror i fantasia que se celebrarà el proper dissabte 23 d’octubre al Cinema Catalunya. Durant tot el dia, el públic amant d’aquest gènere cinematogràfic podrà gaudir d’una selecció de títols que han destacat dins la història del setè art, amb l’objectiu de celebrar una jornada de caire popular i festiu i, alhora, acostar el cinema municipal a tot tipus d’espectadors. Aquesta serà també una de les activitats de la Setmana del Cinema que se celebrarà a Terrassa del 22 al 27 d’octubre, coincidint amb el Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual i en el marc de la Terrassa City of Film.

La regidora de la Societat Municipal de Comunicació de Terrassa i de Cultura, Rosa Boladeras, destaca que «es tracta d’una activitat totalment participativa, on volem que el Cinema Catalunya sigui més que una sala de cine, un punt de trobada del públic de totes les edats i també familiar, per a que gaudeixin plegats d’un dia singular amb un gènere que no para de sumar adeptes.»

La marató de cinema arrencarà a les 11h en punt, amb la projecció de tot un clàssic del gènere fantàstic: E.T., el extraterrestre, d’Steven Spielberg, que va deixar la seva empremta entre el gran públic durant la dècada dels 80 i que encara a dia d’avui agrada a petits i grans. És per això que els més nostàlgics tenen una cita amb aquesta sessió que, pel seu horari i preu, busca fomentar l’assistència de grups familiars.

En aquesta segona edició de «Les 12h Fantàstiques» diverses sorpreses s’aniran succeint durant la jornada. Actrius i actors de la companyia terrassenca «L’Embarral» ajudaran a crear un ambient immersiu amb les seves performances. A més, entre els assistents amb abonament se sortejaran entrades de cinema, una samarreta de l’esdeveniment, un val de 30€ en compres o una sessió de tatuatges, entre d’altres.

Després d’una pausa per dinar, la marató continuarà amb un dels films més terrorífics de la història del cinema; en aquest cas, en versió original subtitulada en castellà. Es tracta de El exorcista, amb el muntatge final de William Friedkin, que el 1974 va guanyar fins a tres Òscars i tres Globus d’Or. Seguidament serà el torn de El hijo, una producció del 2019 que gira al voltant d’un nen amb poders sobrenaturals. I abans de sopar, la quarta pel·lícula de la jornada serà El día de la bestia. En aquesta ocasió es projectarà la flamant versió remasteritzada en 4K d’aquest fantàstic i alhora divertit film, dirigit per Álex de la Iglesia el 1995.

Després de la pausa, el públic gaudirà d’un títol que haurà estat escollit prèviament a través d’un sistema de votació on-line. Tothom pot participar en aquest sondeig, accedint a la web del Cinema Catalunya. Els resultats amb la pel·lícula més votada es faran públics a través de la mateixa web i de les xarxes socials el dilluns 18 d’octubre.

Finalment, la marató de cinema fantàstic acabarà amb un dels millors films dels últims anys. El polifacètic Joaquin Phoenix va guanyar l’Oscar el 2019 pel seu immens paper a Joker, un film dirigit per Todd Phillips i que posarà el punt i final a «Les 12 hores Fantàstiques», aproximadament cap a la 1h de la nit.

Votació popular fins el 17 d’octubre

Tal com ja es va fer en la primera edició i amb l’objectiu d’incentivar la participació del públic, una de les pel·lícules de la jornada la triaran els propis espectadors, a través d’un sistema de votació popular que es mantindrà obert fins a les 23.59h del diumenge 17 d’octubre. Els tres títols proposats per a aquesta sessió són: Mars Attacks! (Tim Burton, 1996) en versió original subtitulada, Reservoir Dogs (Quentin Tarantino, 1992) en versió doblada o Mad Max: Salvajes de autopista (George Miller, 1979) en versió original subtitulada. Tots els interessats ja poden votar per internet a través de l’enllaç que trobaran a https://cinemacatalunya.cat/les-12h-fantastiques-2021/

Recordant els vells temps

Aquesta jornada de cinema fantàstic i de terror és una iniciativa dels terrassencs Jaume Farré i Marc Girona, que el 2019 van plantejar la idea al Cinema Catalunya amb l’objectiu de rememorar “Les 17 hores de cinema”, una activitat que s’havia dut a terme a Terrassa entre el 1975 i el 1984. Aleshores, prop de 1.500 espectadors omplien les sales dels diversos cinemes del centre de la ciutat per assistir a una marató de pel·lícules que arrencava un dissabte a la tarda i finalitzava l’endemà, diumenge, al migdia. En aquests cicles, organitzats pels Amics de les Arts i Joventuts Musicals de Terrassa, s’hi havien programat sessions de diferents gèneres cinematogràfics, com comèdia, terror, western, musical o dibuixos animats. Ara, després d’un 2020 alterat per la pandèmia de la COVID-19, el Cinema Catalunya es proposa recuperar aquesta iniciativa amb la segona edició de “Les 12h fantàstiques”.

Mesures per a la prevenció de la COVID-19

Com ja és habitual en les sessions del Cinema Catalunya, durant el desenvolupament de la jornada de «Les 12h fantàstiques» caldrà complir amb totes les mesures de prevenció contra la COVID-19. En aquest sentit, caldrà dur la mascareta ben posada en tot moment durant la projecció i en cap cas es podrà menjar ni beure a dins la sala. El públic es distribuirà respectant l’aforament permès i mantenint la distància social entregrups bombolla. En tot moment, el personal del Cinema Catalunya restarà a la disposició per resoldre qualsevol tipus d’incidència.

Tant l’abonament complet per a “Les 12h fantàstiques” com les entrades per a les diferents sessions individuals ja estan a la venda al web cinemacatalunya.cat, així com a la taquilla del carrer de Sant Pere. L’abonament per assistir a totes les pel·lícules té un preu de 24 euros, mentre que les entrades per a cada sessió es vendran a 5 euros. La sala del centre de Terrassa obrirà les seves portes per l’ocasió, el dissabte 23 d’octubre, a partir de les 9.30h per tal de que tots els espectadors que no ho hagin fet prèviament, puguin passar per taquilla a recollir el seu abonament.

Horaris de la programació de “Les 12h fantàstiques”:

11.00 – “E.T., EL EXTRATERRESTRE”

12.45 – Descans de 45’ per dinar

13.30 – “EL EXORCISTA”

16.15 – “EL HIJO”

18.15 – “EL DÍA DE LA BESTIA”

20.00 – Descans de 45’ per sopar

20.45 – Títol escollit per VOTACIÓ POPULAR

23.00 – “JOKER”

Related Articles

Deixa un comentari