Presentació de ‘Terrassa 2022’, l’anuari de la Fundació Arxiu Tobella, el recull i memòria gràfica de la ciutat arriba a l’edició 45

No Comment
Ramon Vilajosana (dreta), Rosa Boladeras, Aleix Pons, a la presentació de l’anuari. Foto: PV

Tu també hi ets al llibre Terrassa 2022! Sí, l’anuari de l’Arxiu Tobella. La publicació que recull el més ample resum fotogràfic i escrit de les activitats i fets que tenen lloc a la ciutat: polítiques, culturals, esportives, sanitàries, educatives, sindicals… festes populars, manifestacions, xerrades, curses, festivals, actuacions, presentacions de llibres, exposicions, inauguracions, sessions de cinema, plens municipals, balls… La Montse ha immortalitzat aquella activitat on tu també hi eres.

317 pàgines amb fotos, una feina impagable de la Montse Saludes que també és responsable de la coordinació de la publicació i de la confecció dels índexs i textos, i textos d’en Ramon Vilajosana. I així, amb aquest anuari 2022, 45 anys de la vida de Terrassa.

El passat 14 d’abril (aniversari de la proclamació de la II República espanyola, per cert!!!) es presentava el llibre a la sala baixa i d’exposicions de l’Arxiu Tobella, a la placeta Saragossa. Aleix Pons, president de l’entitat, en Ramon Vilajosana, autor de la redacció del llibre, i la Rosa Boladeras, regidora de Cultura de l’ajuntament, glossaren la importància d’aquesta publicació per a la ciutat i que, tanmateix, es realitza gràcies al treball voluntari del conjunt de persones que, dia a dia, recullen, sistematitzen i organitzen aquest important arxiu local.

La signatura dels convenis de col·laboració amb l’Ajuntament de Terrassa són un suport que arriba en hores en què calia fer pinya per assegurar la labor de la Fundació Arxiu Tobella. També la venda d’una part del local històric al veí Centre Excursionista de Terrassa, entitat amb la qual es comparteix paret, ha portat fons a les sofertes finances de l’arxiu. Tot i això, subratllà l’Aleix Pons, «encara estem en un moment delicat, necessitem sumar esforços per garantir el desenvolupament dels treballs que es duen a terme i altres que caldria emprendre».

Related Articles

Deixa un comentari