61 parades ompliran la plaça Vella aquest diumenge durant la Fira del Dibuix

No Comment


Diumenge 7 d’octubre arriba l’edició número 40 de la Fira del Dibuix, organitzada anualment per Amics de les Arts i Joventuts Musicals. Des de les 11 fins a les 8 del vespre, a la plaça Vella, diversos artistes mostraran darrere d’una taula la seva obra: esbossos, estudis, proves, fins a obra definitiva. Aquest esdeveniment cultural, festiu i de carrer, engloba tota una varietat de tècniques que van des del dibuix, la pintura, la il·lustració i el còmic. 

A la cita d’enguany s’ha inscrit 57 participants, disset socis de l’entitat Amics de les Arts, i una quarantena de no socis. Amb les tres taules destinades al còmic, seran un total de 61 taules que ompliran la plaça.

La fira comptarà amb artistes reconeguts, com Rosamary Cortàzar, Jaume Rodó, Ana Calero, Conxita Castany, Josep Aliart i l’Edi, entre d’altres. També hi haurà ocasió de saludar i contemplar l’obra del “Suri”, així com dibuixos del traspassat Salvador Alavedra.

Durant la fira es podrà gaudir de la presència d’il·lustradors locals, a la vegada que es podrà veure com creen els seus ambients i personatges. Des de l’organització avisen que enguany no podrà participar la coneguda il·lustradora terrassenca Anna Clariana, donat que dijous 4 d’octubre inaugura una exposició a l’espai la Galeria. Des del món del còmic, la botiga Landròmina facilitarà la presència dels artistes Dani Zarzuelo i Sílvia Brujas, que com cada any realitzaran demostracions del seu art durant tot el dia.

Fotografia i “Urban Sketchers”

La secció de fotografia d’Amics de les Arts i JJMM mostraran la seva reivindicació per la fotografia treballada sobre paper, i especialment de la fotografia fotoquímica analògica. En el seu estand es trobarà informació dels projectes que el grup prepara. 

Un altre dels atractius de la fira serà la trobada dels “Urban scketchers” amb els seus petits dibuixos “in situ”. Aquest moviment artístic de dibuixants urbans és cada vegada més ampli, i proporcionen des de fa temps molt ambient a places i carrers amb els seus dibuixos i colors.

A més, durant la jornada de diumenge, l’espai La Cúpula a la seu dels Amics, i amb motiu dels 40 anys, hi haurà una exposició de les obres realitzades els darrers dos anys. També coincidint amb la celebració de 40 anys de la Fira, la música ambientarà la plaça entre quarts d’una i quarts de dues del migdia. El grup “Ensemble de saxos”, d’alumnes del Conservatori de Terrassa, juntament amb el seu director Narcís Argemí, amenitzaran amb 12 saxos. 

La Fira del Dibuix compta amb el suport de l’Ajuntament de Terrassa, i la col·laboració del Conservatori de Música, amb el patrocini de la botiga Samarretes, Pin Color, Landròmina, Sakura i Terrassa Turisme.

Related Articles

Deixa un comentari