El Grup de Teatre d’Amics de les Arts estrena una comèdia de suspens

No Comment
Trampa mortal Fotografia de Jaume Olivet

Obra: Trampa mortal (Deathtrap, 1978). Autor: Ira Levin (1929-2007). Traducció: Josep Rosselló i Bartual. Companyia: Grup de Teatre d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals. Lloc: Sala d’Actes d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals. Carrer Teatre, 2.

Dies: Del 15 de novembre al 15 de desembre. Divendres i dissabtes a les 21.30h, diumenges a les 18h. Durada: 2 hores, amb mitja part.

Intèrprets: Ernest Castañé (Sidney Bruhl), Oriol Carreras (Clifford Anderson), Maria Miralda (Myra Bruhl), Anna Clariana (Helga Ten Dorp) i Ricard Martínez (Porter Milgrim). Direcció: Toni Garrich. Ajudantia als assajos: M. Mercè Monterde. Disseny escenografia: Ernest Castañé. Disseny il·luminació i Vestuari: Maria Miralda. Disseny gràfic: Anna Clariana. Efectes sonors: Toni Garrich. Tècnic llum i so: M. Mercè Monterde i Toni Garrich.

El Grup de Teatre d’Amics de les Arts va estrenar el divendres 15 de novembre, i representarà fins el proper 15 de desembre, un nou espectacle, Trampa mortal d’Ira Levin. Sidney Bruhl, un veterà autor teatral que es troba en hores baixes, rep una còpia d’una obra escrita per un estudiant que va assistir a un dels seus seminaris. Bruhl, convençut de l’èxit de l’obra, cita al jove per oferir-li la seva col·laboració. El final de la trama és indescriptible, i el mateix grup de teatre demana explícitament a tots els espectadors que el mantinguin en secret, ja que no tenen prevista cap més sorpresa.

L’obra està plantejada en dos actes, sis escenes, un únic espai i cinc personatges. Aquesta enginyosa mescla de thriller de suspens i comèdia policíaca conté moments de tensió, girs dramàtics i tocs d’humor negre. La intriga està servida amb un crim perfecte en el primer acte, i del segon només podem avançar que viurem fets de conseqüències inesperades. Aquest text del teatre anglosaxó representat per tot el món, va ser portat al cinema l’any 1982 en un film dirigit per Sidney Lumet i protagonitzat per Michael Caine i Christopher Reeve.

La nova proposta dels Amics és una obra americana, ben construïda, comercial, traduïda al valencià i adaptada al català central, feta amb ganes d’entretenir i arrencar un somriure al públic de la sala. Una bona història d’intriga, una comèdia d’assassins o un thriller policíac molt poc representat als escenaris catalans. Amb un nou autor per al grup, d’èxits teatrals a Broadway, més popular en el cinema: La llavor del diable o Els nens del Brasil. Un nou repte amb pocs personatges, després d’un espectacle amb més de vint intèrprets dalt de l’escenari.

El Grup de Teatre d’Amics de les Arts va nàixer el mateix any, el 1978, que es va estrenar a Broadway el text que presenten aquesta temporada. Tal i com diuen ells mateixos, fan teatre “per gust i al nostre gust” i intenten presentar cada any a Terrassa una proposta el més ben elaborada possible, sempre treballada amb esforç i il·lusió. La llista d’espectacles i de persones que hi han estat membres és molt extensa, convertint cadascuna de les seves estrenes en una tradició d’entitat i de ciutat. La resta de sorpreses les haurem de descobrir quan anem al teatre.

Marc de la Torre

Related Articles

Deixa un comentari