A contramà, nova llibreria a la Rambla invita a re-llegir

No Comment
Re-reader, llibreria de segona i altres mans. Foto: PV Re-reader, llibreria de segona i altres mans. Foto: PV

Terrassa té un nou espai cultural, diferent i original. Es tracta d’una llibreria que no és convencional, per moltes coses. Ofereix “llibres gairebé nous a un preu gairebé impossible”. Es proposa una nova manera de fer, en la qual el foment de la re-utilització d’objectes i la cultura a preus populars tenen un lloc primordial, com a eix vertebrador. Es tracta de re-posar en circulació tot de llibres comprats i que ara, llegits o no, reposen a les cases i que potser fan nosa i potser ja no serien re-llegits mai més. Tothom pot portar-hi els seus i així col·laborar amb la iniciativa, facilitant que altres persones en puguin fer ús. Sembla enraonat i útil aprofitar l’ocasió de ressuscitar-los i retornar-los al mercat, a molt bon preu i a l’abast de molta més gent. Poder eixamplar el món lector amb aquesta feina i participar en la difusió de la cultura a Terrassa sembla quelcom que no està gaire de moda en els temps que corren.

La idea s’aixopluga sota la marca “Re-Read”, una xarxa de llibreries que fa poquet que s’està consolidant, a Barcelona principalment. La botiga de Terrassa funciona pel seu compte i es troba situada a la casa núm. 223 de la Rambla d’Ègara, un lloc bonic, davant per davant del mercat de la Independència.

Des de Nadal, molta gent s’ha alegrat de veure una botiga diferent a la nostra ciutat, entremig de tants centres comercials de roba promocionats per les grans empreses. Escoltar música clàssica o jazz mentre un passeja i fa el xafarder entre llibres de tota mena, i sobretot, poder-los comprar a un preu d’entre 2 i 3 euros, sembla una cosa més pròpia de l’apogeu cultural de principis dels setanta. Per això avui cal felicitar-se que Terrassa hagi guanyat un lloc com aquest, obert a la vida associativa i que no tanca les portes a propostes d’ús col·lectiu.

El proper 18 d’abril a la tarda, per exemple, s’hi farà un concert de jazz per donar la benvinguda a la primavera i així, quedarà presentat públicament l’espai com a referència d’oci i cultura al centre de la ciutat.

Re-Read Terrassa Llibreria Lowcost

twitter: @ReReadTerrassa

instagram: rereadterrassa

In : Cultura

Related Articles

Deixa un comentari