“A single thread”, “El cos al descobert: roba íntima i vestit de bany”, “Tractaments, suports i maniquins a mida: els preliminars”, no et perdis la programació al Museu Tèxtil

No Comment

SETEMBRE/OCTUBRE AL MUSEU TÈXTIL

Imatge exposició - A
                     single thread

Diumenge, 18 de setembre

Inauguració a l’Espai Zero: “A single thread” de Núria Benet

Us convidem a la inauguració de “A single thread”, mostra d’art tèxtil que presenta l’artista Núria Benet a la sala Espai Zero. Sorprenents peces teixides amb un material peculiar: llibres teixits dedicats a totes aquelles dones que en algun moment van ser titllades d’impertinents. Entrada lliure, places limitades a l’aforament de la sala. Més informació a: auladidactica@cdmt.cat / 93 731 52 02. (enllaç al web)

Imatge activitat - Viu en
                     directe…“El cos al descobert:
                     roba íntima i vestit de bany”

Diumenge, 25 de setembre

Viu en directe…“El cos al descobert: roba íntima i vestit de bany”

Sabies que la minifaldilla va tenir tant d’èxit gràcies als pantis? I que el nom biquini és fruit de les proves nuclears a unes illes del Pacífic l’any 1946? Aquestes i altres anècdotes formen part de la història de la roba interior i de la roba de bany. El Museu Tèxtil conserva peces originals (segles XVIII-XXI) que podràs veure de prop, interactuant amb elles en grup reduït i de la mà de la nostra conservadora. Més informació a: inscripcions@cdmt.cat / 93 731 52 02. (enllaç al web)

Imatge visita -
                     “Tractaments, suports i
                     maniquins a mida: els
                     preliminars d’una exposició”.

Diumenge, 25 de setembre

“Tractaments, suports i maniquins a mida: els preliminars d’una exposició”. Visita amb la restauradora

Vols conèixer a fons el backstage d’una exposició tèxtil? Saber quins procediments de restauració i conservació preventiva són imprescindibles per treure a escena els més de cent teixits i seixanta peces d’indumentària que apareixen a una mostra com “Un museu, mil trames” La restauradora del Museu Tèxtil t’ho explica en aquesta visita monogràfica. Més informació a: inscripcions@cdmt.cat / 93 731 52 02. (enllaç al web)

Imatge curs -
                     “Introducció a la
                     identificació de tècniques
                     tèxtils en teixits històrics”

Dijous, 20 i divendres 21 d’octubre

Curs “Introducció a la identificació de tècniques tèxtils en teixits històrics”

Dues sessions observant i analitzant els teixits històrics des del punt de vista de la tècnica, per entendre’ls com a resultat d’un llarg procés en què es combinen oficis, eines i matèries diverses. Una formació teòrica i pràctica impartida per la documentalista del Museu, Sílvia Saladrigas. Veieu el programa complet i les condicions aquí. Més informació a: inscripcions@cdmt.cat / 93 731 52 02. (enllaç al web)

Related Articles

Deixa un comentari