Acte de presentació del 34è Festival Jazz Terrassa

No Comment

Jazz 2cartell amb logos 34 Festival

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avui, 19 de febrer, s’ha presentat a la Nova Jazz Cava la programació del 34è Festival Jazz Terrassa davant un públic format per representants de mitjans de comunicació, personalitats de la vida cultural terrassenca i membres d’Amics de les Arts i del Club de Jazz.

Han obert l’acte el president d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals. Josep Casajuana, i l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart. Ambdós han contextualitzat el Festival dins el panorama actual de crisi econòmica i de manca de sensibilitat per part del Ministeri de Cultura i han destacat la pervivència d’aquest festival com un dels més prestigiosos de Catalunya tot i aquestes dificultats.

Susanna Carmona —alma mater del Festival, en paraules de Jordi Ballart— ha fet una descripció general de les directrius que caracteritzaran aquesta edició: una presència important de percussionistes, una representació generosa del jazz africà i una major amplitud d’horitzons amb la participació d’artistes de viuen en els límits del jazz amb altres gèneres, d’altres que retornen al jazz, com Ginger Baker, i encara d’altres que, com Mulatu Astatke, partint del jazz exploren i enriqueixen el llegat de la música tradicional de l’Àfrica negra nord-oriental.

La cloenda de l’acte ha estat a càrrec de diversos músics presents a la sala que han parlat de les característiques dels concerts amb els quals participaran en aquesta edició del Festival, entre ells la intervenció destacada de Big Mama Montse, que enguany rebrà el guardó Jazzterrasman que atorga el Club de Jazz en el marc d’aquest esdeveniment.

 

Related Articles

Deixa un comentari