Agustí Puig presenta l’exposició Creant una pròpia cosmicitat al Centre Cultural

No Comment

L’artista sabadellenc porta a Terrassa més d’una quarantena d’obres, dues d’elles creades per l’ocasió, de la mà de la Fundació Privada Vila Casas.

Pintures, escultures i xilografies formen part de la seva llarga trajectòria internacional. A més a més, destaquen les obres de gran format que acullen les grans sales del recinte.

L’exposició es podrà visitar fins el 10 de febrer a les sales 3 i 4 del Centre Cultural.

El gravat és una de les tècniques utilitzades per l’artista.

“L’ésser humà, buscar l’harmonia, les coses que m’agraden i que em diguin alguna cosa” són els temes sobre els quals pinta l’artista Agustí Puig. S’ajuda de les idees estètiques, els colors i la gestualitat per crear les seves obres, perquè “desprenen molta energia”, afirma. Puig és autor d’una obra prolífica i versàtil, amb uns inicis més figuratius que han anat desembocant en la seva obra abstracte actual. A més a més, ha sabut experimentar amb nombroses disciplines artístiques, des de la pintura, l’escultura o el dibuix, fins a la ceràmica o el gravat. Actualment treballa amb pintura de gran format i ha creat 2 obres per exposar al Centre Cultural: dos grans quadres de 4 metres d’alçada i 8 d’amplada on predominen els colors ocres, negre, vermell i blanc.

La Fundació Privada Vila Casas ha presentat aquesta exposició dins del seu programa Itiner’Art, que “vol apropar l’art contemporani català al territori a través dels seus artistes”, afirma Mercè Vila, gestora de continguts, premsa i comunicació de la Fundació Vila Casas. Vila afegeix que en el recorregut de les obres que hi ha exposades, es poden veure diverses tècniques artístiques de l’obra de Puig. En aquesta línia, la comissària de l’exposició, Natàlia Chocarro, adjunta de la Direcció d’Art de la Fundació Vila Casas, remarca que l’obra de l’artista està feta amb “la determinació en la fluïdesa d’un gest atemporal amb el qual Agustí Puig esculpeix els signes que nodreixen el corpus creatiu de la seva obra”.

Agustí Puig treballa amb idees estètiques sobre l’ésser humà, “no són obres jeroglífiques, o t’agrada o no t’agrada”, afirma l’artista. Els temes que més li interessen són l’harmonia, el contrast, la bellesa, la contenció, l’elegància, la força, l’originalitat o el misteri, entre d’altres. Puig remarca la importància que cada espectador pot veure diferents coses en un mateix quadre. A més a més, afegeix que la percepció de la seva pintura ha canviat per a ell amb el pas del temps i que “com més ficat estàs en les teves obres, menys hi entens, és un enigma”. En aquest sentit, si se li pregunta per l’etiqueta d’informalista, respon de manera clara i contundent: “no sé què vol dir, jo no sé res”.

Aquesta mateixa setmana, l’artista volarà cap als Estats Units, més concretament cap a la galeria Franklin Bowles Galleries de Broadway, amb qui fa 6 anys que treballa, per inaugurar una altra exposició.

 

Mar Garcia Prat

Related Articles

Deixa un comentari