Alba Valldaura reinvindica la memòria històrica a través de la seva Iaia

No Comment

iaia_cartell basic_72Demà divendres, 6 de març (22:00h, Ateneu Candela) arriba Iaia. Memòria històrica a Terrassa. Aquesta obra de teatre tan poc convencional, iniciada com a projecte de final de carrera  de l’actriu Alba Valldaura a  l’Institut del Teatre, representa un crit reinvindicatiu per la defensa de la memòria històrica.

La forma d’entendre el teatre d’Alba Valldaura, lluny de ser tan sols un espectacle sinó una eina educativa i reivindicativa per a la societat, es fa palès a Iaia: memòria històrica.  Aquest projecte teatral propi ressegueix la història del nostre país durant el segle XX a través del personatge d’una àvia de 95 anys. Sola a l’escenari, Alba Valldaura es transforma en Mercedes Cajo Ballestín, la seva àvia, i proposa un recorregut per la seva vida des de la infantesa a la joventut, de la maduresa a la vellesa. Tot i tractar-se d’un recorregut biogràfic, no deixa d’explicar una part important de la memòria col·lectiva de la història més recent del nostre país.

L’obra, d’un sol acte, presenta un interessant monòleg tot aportant documentació escrita i audiovisual, poemes, textos, cançons, objectes i, sobretot, un gran treball interpretatiu que conviden a reviure la intensa vida d’una dona que va convertir-se en àvia després d’una vida difícil lligada a uns temps complicats.

Us deixem amb un vídeo de la obra:

Related Articles

Deixa un comentari