[Anna Carol] Crònica de ‘Play-off’, interpretada per Deixalles 81

No Comment

El passat diumenge 30 de gener, a la Sala Crespi, es va iniciar el XLVIII Premi Ciutat de Terrassa de Teatre. Un premi de prestigi i veterà del teatre amateur.

La primera obra representada de les nou obres seleccionades va ser “Play-off”, de la dramaturga Marta Buchaca (Barcelona, 1979), interpretada del grup Deixalles 81 de Sant Feliu de Codines, el qual està dirigit per Josep Canet.

S’aixeca el teló i ens trobem als vestuaris d’un club qualsevol. Set joves jugadores de futbol, la Núria (Ona Sanz), la Mami (Marina Palau), la Kiss (Carla Canet), la Júlia (Lucia González), la Lottie (Abril Candelas), la Capi (Andrea Torres) i la Toni (Queralt Díaz), s’estan preparant per sortir a jugar el partit més important de les seves vides.

L’acció passa en una tarda. El que dura un partit de futbol amb la pròrroga. Les jugadores, al vestuari, mentre es van equipant, ja ens van mostrant, amb els seus diàlegs, la seva personalitat, els seus dubtes, les seves ambicions…

I, com a fil conductor, la denúncia, encara al segle XXI, de les actituds masclistes que, en molts aspectes de la nostra societat, són vigents. Jo m’atreviria a dir que la societat patriarcal s’ha agreujat. “Les dones ens rendim, però ells no paren“, exposa a tall de reflexió una de les jugadores.

Una obra, doncs, reivindicativa, no només del paper de la dona en el món de l’esport, sinó de l’amistat, la diferència, la maternitat o la influència de les xarxes socials en els nostres comportaments.

D’aquesta posada en escena en destacaria la simulació d’un partit de futbol, quan les noies surten al camp, on es projecta, al voltant de l’escenari, una graderia plena de gom a gom que ens fa la sensació que ens trobem a l’estadi veient el partit.

La coreografia, a l’hora de simular que les jugadores corren pel camp, també és original.

S’hauria de treballar una mica més la dicció d’algunes actrius, ja que, potser degut als nervis, no se les entenia i no arribava correctament el missatge al públic.

Una obra representada per actrius molt joves, molt entregades cada una al seu rol i que ens vol transmetre uns valors per millorar el present i construir un futur més just.

Noies, seguiu actuant i dignificant el teatre!

Ens retrobem la setmana que ve, amb La deessa de les pells, interpretada per la companyia MaGreT de Vilafranca del Penedès.

Anna Carol

Related Articles

Deixa un comentari