Aquest cap de setmana torna el misteri amb el festival Synusia de Noir

No Comment

Un any més, arriba a la ciutat el misteri de la mà de la sisena edició del Festival Febrer Negre al Candela, el certàmen que es dedica al gènere noir. Enguany, aquest festival es concentrarà durant aquest cap de setmana, els dies 28 i 29 de febrer, amb diversos tallers sobre literatura, cinema, i misteri, els quals tindran lloc a l’Ateneu Candela, i amb la col·laboració especial de la Llibreria Synusia i de Videodrome.

Les activitats del Synusia de Noir 2020 començaran divendres 28, amb una benvinguda que donarà pas a la presentació d”En Veu Alta”, un projecte de literatura oral en format d’audiollibre de la mà de l’autora de literatura negra Anna Maria Villalonga. Seguidament, a les 21h, es projectarà un film clàssic de cinema noir, Detour (1945) d’Edgar G. Hulmer. Aquesta projecció està organitzada pel col·lectiu Videodrome Terrassa.

Cartell de l'edició Synusia de Noir 2020 Cartell de l’edició Synusia de Noir 2020

Dissabte 29 concentra la resta d’activitats del festival. A les 11h tindrà lloc una conversa amb Carlos Bassas, al voltant de la seva novel·la Justo, que ha estat guardonada amb el premi Dashell Hammet de la Semana Negra de Gijón 2019. A les 12h, hi haurà la Jam de Novetats. Cara A, una ronda de presentacions de novetats d’autors i autores capdavanters del gènere negre a casa nostra. Hi participaran Carles Mentuy, que presentarà La memòria de la Vall Fosca, l’escriptora Susana Hernández amb Mai més, i finalment Laura Gomara, que presentarà En la sangre. La taula estarà moderada per l’escriptora Raquel Gàmez Serrano.

Tot seguit, a les 13:15h, Synusia de Noir proposa una trobada acompanyada de vermut amb JR Armadàs, representant d’Edicions Xandri, amb qui es parlarà de la seva editorial i es farà una presentació de l’edició de “Política Criminal“.

A partir de les 17h, Roberto Sesma i Maria Cardona parlaran de From Hell, obra mítica d’Alan Moore. Els ponents  examinaran aquesta obra des d’una perspectiva de classe i de gènere. From Hell fa una exploració de la psique de Jack L’esbodellador i de la societat victoriana de finals del S XIX, posant atenció en la commoció que suposà per a l’opinió pública de l’època els brutals assassinats en sèrie de diverses prostitutes londinenques.

Dissabte continuarà amb la Jam de Novetats. Cara B, una segona ronda de novetats literàries del gènere negre, en aquest cas amb una taula on es parlarà de les novel·les En Blanco y Negro, de Prado G. Velázquez,  Purgatori, de David Marin, i Ella, de Damià del Clot. A partir de les 19.30h, es tancarà la ronda literària del Synusia de Noir en companyia de Guillem Miralles, qui conversarà amb Pau Vidal, traductor d’Andrea Camilleri al català. La conversa girarà entorn a l’obra d’aquesta autora, les seves singularitats i la seva connexió amb Barcelona.

Per finalitzar la jornada, a les 21h, es projectarà, novament de la mà de Videodrome, un altre clàssic del cinema negre, El Tercer Hombre (1949) de Carol Reed, adaptació de la novel·la homònima de Graham Green.

Totes les activitats de Synusia de Noir 2020 es poden consultar també en la nostra agenda d’activitats.

Related Articles

Deixa un comentari