Arllibre celebra el seu primer aniversari

No Comment

El projecte d’intercanvi de llibres a través de troncs reaprofitats de la ventada del 2014, compta ja onze punts de distribució a la ciutat. El darrer va ser inaugurat el passat divendres, a l’avinguda Jacquard, en una festa al carrer, per celebrar el primer aniversari d’aquest projecte cultural que implica diverses entitats socials de la ciutat.


Ens els trobem quan passem per alguns indrets o davant les biblioteques de la ciutat, enormes troncs d’arbres que contenen llibres, i que ja formen part del paissatge egarenc. Ara s’ha celebrat el primer aniversari de l’Arllibre, una idea sorgida a l’Àgora Terrassa, que mira de reaprofitar alguns dels arbres caiguts durant la ventada que va patir la ciutat i els boscos del voltant, el desembre de 2014. I sobretot, que pretén promoure la cultura a través de l’intercanvi de llibres: qui vol en deixa un a qualsevol dels troncs distribuïts per la ciutat, o bé n’agafa un altre que li hagi agradat per llegir-lo.

arllibre som maurina El grup So-m Maurina acompanyà amb la seva batucada la celebració de l’aniversari d’Arllibre.

L’èxit de la iniciativa d’Arllibre rau també en que diverses les entitats es van involucrar en el projecte, com ara la Fundació Busquets, Prodis, L’Andana, l’associació Alba, que formen part de l’associació d’entitats per la inclusió social (ALEI). A més d’altres com el CST, Eco-Equip, i les que ja han demanat col·laborar, declarava durant l’acte Jordi Chueca, president dels Amics de les Arts. També s’anuncià una evolució del mateix, amb una campanya de micromecenatge per tal d’obtenir més punts a partir del reciclatge de palets, “ja que d’arbres no en queden tants”.

Per celebrar aquest primer aniversari, desenes de persones, moltes pertanyents als col·lectius implicats (els “arllibrencs i arllibrenques”), van fer una passejada pels carrers del centre, a ritme de batucada amb el grup So-m Maurina, fins arribar al carrer Font Vella. La marxa va estar amenitzada amb lectures de contes i poesia, endevinalles i jeroglífics en un “passeig de paraules”, les autèntiques protagonistes de l’acte i, com no, del mateix projecte.

5.000 llibres en un any

arllibre jacquardL’aniversari, celebrat al carrer el passat divendres, serví també per inaugurar un altre punt més, l’onzè, davant l’estació dels Ferrocarrils a l’Avinguda Jacquard. S’uneix així als de la Biblioteca Central – que va ser el primer -, les biblioteques dels districtes 2, 3, 4 i 6, Centre Cultural, Parc de Sant Jordi, Vapor Gran i l’Hospital de Terrassa.

Com a dada que mostra l’èxit d’aquesta original iniciativa, s’han comptabilitzat fins a 5.000 llibres els que s’han intercanviat per la xarxa de troncs d’Arllibre, amb varietat d’autors, estils i títols. Vist l’interès de molts col·lectius i la vitalitat del projecte, sense dubte que la xifra anirà creixent fins a esdevenir un hàbit entre la gent interessada en la lectura i la promoció del llibre.

Miquel Gordillo

Related Articles

Deixa un comentari