Arrenca el primer festival Latent de disseny, creativitat i talent emergent

No Comment

Els dies 4, 5, 6 i 7 de novembre, Terrassa es convertirà en l’epicentre del disseny, amb un total de 13 conferències, 2 concerts, 2 exposicions, 2 masterclass, 2 workshops i 1 speedmeeting.


Del 4 al 7 de novembre se celebra a Terrassa la primera edició de LATENT, un festival que aplegarà professionals del sector del disseny en les seves diferents disciplines. Artistes com Conrad Roset, Hey Studio, Javier Jaén o Íngrid Picanyol formaran part d’aquesta primera edició del festival que busca promocionar, empoderar i donar veu al talent emergent de la ciutat sobretot en l’àmbit de les arts gràfiques i digitals.

La programació i la reserva d’entrades ja està disponible al seu web.

LATENT és un festival de nova creació, i neix amb l’objectiu de difondre i empoderar el talent creatiu, sobretot en els àmbits del disseny i les arts digitals. L’esdeveniment serà presencial i concentrarà la seva activitat durant el 4, 5, 6 i 7 de novembre a diferents localitzacions de Terrassa.

Dins la programació, que tindrà com a fil conductor la creativitat i les noves tendències, destaquen les conferències de la jornada de disasabte 6 al Teatre Alegria de reconeguts artistes que parlaran sobre la seva trajectòria professional com Conrad Roset, Hey Studio, Javier Jaén, Ingrid Picanyol o Gimmewings.

Alhora, un dels objectius principals d’aquesta primera edició és promocionar i destacar 7 Talents Latents, projectes i iniciatives creatives locals: MERITXELL CASAMIRA, LA ESQUINA, LA RECTORIA, ÁLVARO STUDIO, WINDOWSIGHT, XAVI MARTÍNEZ I TERRASSA WALLS (ANNA TARATIEL), que explicaran en què consisteixen les seves propostes.

 

Una altra de les activitats més destacades de la jornada de dissabte seran els DIÀLEGS LATENT, una taula rodona on professionals terrassencs del sector conversaran de manera informal sobre les tendències creatives actuals. A més, l’organització també ha volgut apostar per la formació i l’aprenentatge, programant al llarg del mes de novembre dos tallers i dues classes magistrals amb experts en la materia. 

El festival comptarà també amb la presentació de dues exposicions el divendres a la tarda, una, de l’artista terrassenca Mariadiamantes (Clara Mercader) a la Plaça de les Teixidores i l’altra, una mostra immersiva al Centre de Creació Artística El Corralito amb sessions de dj i projeccions audiovisuals.

Finalment, la música també serà present al llarg del cap de setmana amb els concerts, en col·laboració amb el Terrassa Música Moderna, de IHHH & Desilence, dissabte al Teatre Alegria i Ikram Bouloum, diumenge 07 a la Nova Jazz Cava, ambdos propers al gènere electrònic i que combinaran l’audiovisual amb la música. 

 

El Festival LATENT és un projecte que neix gràcies a la iniciativa de suport econòmic al sector professional artístic, Terrassa Crea, impulsada per l’Ajuntament de Terrassa a través del Servei de Cultura, que ha subvencionat un total de 28 projectes culturals vinculats a diverses disciplines (arts escèniques, música, arts visuals, literatura i pensament).

Tota la programació es pot consultar al web del festival.

Related Articles

Deixa un comentari