Arriba la 48a edició del Premi Ciutat de Terrassa de Teatre amb un total d’onze obres a la Sala Crespi

No Comment

Gèneres com la comèdia, el musical, el drama i la tragicomèdia seran representats a la Sala Crespi, del 23 de gener al 3 d’abril, amb propostes escèniques amateurs de primer nivell per part de grups d’arreu del país.


Miquel Gordillo

Aquest cap de setmana entra en escena la 48a edició del Premi Ciutat de Terrassa de Teatre. El certamen és una ocasió per veure cada diumenge una obra a la Sala Crespi, en total 11 propostes escèniques de primer nivell de companyies d’arreu de Catalunya i una de València.

La primera, aquest diumenge 23 de gener, fora de concurs, La taverna de Rosita, de la companyia local Qollunaka, Seguidament, vindran les 9 obres que entren dins de concurs. Per acabar a l’abril amb l’obra Blanc? , a càrrec del també grup local PAM Teatre.

Enguany s’han presentat a concurs un total de 55 obres, informà ahir la comissió organitzadora en la roda de premsa de presentació d’aquesta 48a edició. Eduard García, president del Casal de Sant Pere, manifestà que “de nou estan sorpresos pel gran nivell de les obres presentades” – l’any passat van ser 36- , sobretot en uns temps “complicats i estrambòtics”, que ha resultat en la tria de les 9 obres escollides. 
 
Membres de la junta directiva del Casal de Sant Pere, en la presentació de la 48a edició del Premi Ciutat de Terrassa de teatre.
 
En Jordi Serra destacà la qualitat de totes les obres. Playoff, del grup Deixalles 81, arribarà el 30 de gener com una “proposta de noies joves amb un text i una força a l’escenari molt potents”. La deessa de les pells, ja al febrer, a càrrec del grup MaGreT, és una “tragicomèdia molt contundent per part dels dos actors”. Play Strindberg, de la companyia manresana Els Carlins tindrà el seu torn el 13 de febrer. “Una comèdia de nivell espectacular” fou la descripció per Bojos per la pasta!, d’Inestable Ceretana, com també l’adaptació d’un clàssic català com és El trobador, del grup Pierrot Teatre. El 6 de març, Jana, del grup Filagarsa, “compta amb escenografia i coreografies espectaculars”. Adreça desconeguda, del Grup de Teatre Esplais, Castello d’Empúries “és una obra que fa pensar i que té molta vigència”, afirmà Serra. Per part del grup valencià La Col·lectiva Imaginària, Tot s’apaga en el moment que em mires “és una altra proposta jove i fresca”. La reina de la bellesa de Leenane, a càrrec d’El Centru de Canet de Mar, és també un clàssic, “ambientat en els anys 50 i que fa posar la pell de gallina”. Finalmente, Blanc?, és l’altra obra de gent de la casa, de PAM Teatre, i tancarà l’edició d’enguany, també fora de concurs. José Carlos Muñoz, el seu director, afirmà que és “una reflexió sobre els vincles de l’amistat en to de comèdia”. Blanc? es podrà veure els dies 2 i 3 d’abril.
 
Les entrades de totes les obres es podran adquirir a la web salacrespi.com,  a través de la plataforma Entrápolis. També es podran comprar a taquilla el mateix dia de les funcions, des d’una hora abans de l’inici de l’obra. Les entrades tenen un cost de 12 €, 10 € en el cas dels socis del Casal de Sant Pere, d’Òmnium cultural, estudiants i jubilats. Hi ha un abonament de 108 € (90 € en els casos descrits anteriorment) que dona dret a assistir a totes les obres. L’aforament de la Sala Crespí no pot superar el 70%, segons les mesures sanitàries vigents. 
 
 • 23 de gener: La taverna de la Rosita, de Ramon Alcaraz. Qollunaka Grup de Teatre, Terrassa (Obra fora de concurs).
 • 30 de gener: Playoff, de Marta Buchaca. Grup de Teatre Deixalles 81, de Sant Feliu de Codines. 
 • 6 de febrer: La deessa de les pells, de David Ives, MaGreT, Vilafranca del Penedès.
 • 13 de febrer: Play Strindberg, de Friedrich Dürrenmatt. Companyia Els Carlins, Manresa.
 • 20 de febrer: Bojos per la pasta!, de Sebastien Thiéry. Inestable Ceretana, Puigcerdà.
 • 27 de febrer: El trobador, basada en l’obra “Lo cantador”, de Serafi Pitarra. Pierrot Teatre, Centelles.
 • 6 de març.: Jana, d’Ermenegild Siñol i Romà Ferruz. Grup de Teatre Filagarsa, Molins de Rei.
 • 13 de març: Adreça desconeguda, de Kressman Taylor. Grup de Teatre Esplais, Castelló d’Empúries.
 • 20 de març: Tot s’apaga en el moment que em mires, de Javier Sahuquillo. La Col·lectiva Imaginària, València.
 • 27 de març: La reina de la bellesa de Leenane, de Martín McDonagh. El Centru, Canet de Mar.
 • 2 i 3 d’abril: Blanc?, adaptació. PAM Teatre, Terrassa (Obra fora de concurs).
Tots els espectacles començaran a les 18h, excepte la representació del 2 d’abril de Blanc?, que tindrà lloc a les 20h.
 
 

Related Articles

Deixa un comentari