Arriba la Fira Literal! 12 i 13 desembre, recinte Fabra i Coats, torna la fira d’idees i llibres radicals

No Comment

Torna la Fira Literal, i ho fa amb un format, un programa i una oferta diferent de la de qualsevol edició anterior. La pandèmia va obligar a suspendre la realització de la fira durant la primavera, però això només ha obligat a posposar-la i reinventar-la!

Durant aquest cap de setmana del 12 i 13 de desembre, la Literal se celebrarà al recinte de la Fabra i Coats, habilitant un marketplace virtual per poder donar sortida i visualització als projectes editorials que fan possible la fira. Al mateix temps, oferirà com cada any un festival literari farcit de presentacions de llibres, xerrades i taules de debat. Des de Catarsi Magazín, informen que han col·laborat en la programació del festival i animen de totes totes a participar-hi, sigui com a públic o bé seguint-lo en streaming des de la LiteralTV.

Que la pandèmia no impedeixi trobar-nos, discutir i mantenir aquesta comunitat lectora i crítica!

La fira Literal

Literal és una fira de llibres i idees radicals on es troben editorials, llibreries, autores i autors, lectores i lectors per compartir, discutir i somiar el món on vivim i com transformar-lo.

Literal pretén incidir sobre la realitat. La fira aposta per les paraules perquè només allò que s’anomena existeix. I per tenir-les en un conjunt de papers que es converteixen, moltes vegades, en armes de pensament, en llibres que llegim i que ens fan qüestionar la realitat i, fins i tot, a nosaltres mateixes. Perquè els llibres i les idees radicals són aquelles que pretenen, no només analitzar el món, sinó canviar-lo des de l’arrel.

Un llibre, un refugi!

La fira és una aposta política que neix des del sector del llibre i que s’adreça al conjunt de les persones de la ciutat i del país i, en especial, als col·lectius oprimits per aquest sistema. Amb la fira es pretén posar a l’abast de tothom eines de pensament per contribuir a la seva emancipació. Per això en part és oberta al públic i de caràcter gratuït.

Ofereix un refugi per la literatura i la cultura crítiques, i a tota la gent que vulgui gaudir-ne amb la màxima seguretat i les màximes precaucions sanitàries possibles, conscients no només dels reptes que la pandèmia ha plantejat a la societat en l’àmbit sanitari, però també en el social i el cultural. Ara més que mai calen refugis col·lectius, punts de trobada, espais on teixir comunitat. I la fira Literal, sens dubte n’és un.

Related Articles

Deixa un comentari