La 49a edició del Premi Ciutat de Terrassa de Teatre mostrarà 10 obres de companyies d’arreu del país cada cap de setmana

No Comment

Aquest diumenge 22 de gener dona inici el certamen a la Sala Crespi i s’allargarà fins al 26 de març.


Organitzat pel Casal de Sant Pere, el Premi Ciutat de Terrassa de Teatre torna a alçar el teló diumenge 22 de gener a la Sala Crespi de Terrassa (c/ Major de Sant Pere, 59-63). Seran deu propostes escèniques de primer nivell de diverses companyies d’arreu de Catalunya, dues fora de concurs de les companyies residents al Casal de Sant Pere, PAM Teatre i Qollunaka Grup de Teatre. Aquests dos grups inauguraran i clouran, respectivament, el certamen amb les obres «La nostra història. El musical», el 22 de gener, i «Cyr@no», el 26 de març.

Del total de 49 obres que s’han presentat al concurs, la comissió organitzadora, formada per membres de Qollunaka Grup de Teatre i PAM Teatre, companyies residents al Casal de Sant Pere, n’han triat un total de 8. El president del Casal de Sant Pere i membre de la comissió organitzadora, Eduard Garcia, ha destacat el «gran nivell de les obres presentades, que demostra que el teatre amateur al nostre país té una salut de ferro i ofereix espectacles que no tenen res a envejar a nivell interpretatiu i de talent amb les propostes del teatre professional. Triar 8 obres de les 49 que s’hi han presentat atretes pel prestigi d’un dels concursos de teatre més importants i antics de Catalunya, ha estat francament difícil».

«Amb la selecció que ha fet la comissió organitzadora hem buscat l’equilibri entre diferents gèneres com la comèdia, el musical i el drama», ha afegit Garcia. «La nostra aposta és perquè el teatre arribi al màxim d’espectadors i és per això que programem obres per a un públic més jove, com “La nostra història”, adaptació musical de la pel·lícula “Shrek”, a càrrec de la secció juvenil de PAM Teatre, que obrirà el certamen fora de concurs». L’obra “Somnis de Teatre” explica la lluita d’un grup d’actrius al Nova York dels anys 30 per aconseguir triomfar a Broadway; “El coix d’Inishmaan”, és una obra ambientada a l’illa d’Inishmaan a la Irlanda dels anys 30, un lloc on el temps resta aturat fins que arriba un productor de Hollywood per filmar un documental; “Història” ens mostra com un fet històric succeït a la França ocupada pot ser interpretat i reinterpretat de mil maneres; “Crònica d’una esperança: El diari d’Anna Frank” ens trasllada a l’Holanda ocupada pels nazis i reflexa la forma de pensar i de viure de la nena jueva protagonista, que genera un univers vital envoltada per l’adversitat; i, finalment, “Victòria” ens parla de com una societat derrotada encara la vida per superar la postguerra a la Barcelona dels 40. En aquesta edició del Premi Ciutat de Terrassa de Teatre també hi ha lloc per a la comèdia, començant per “Lapònia”, on és posa a prova la convivència entre individus provinents de dues societats i de dos marcs mentals força contradictoris; continuant amb “Càsting”, comèdia esbojarrada amb portes que s’obren i és tanquen a la manera dels vodevils; i acabant amb “Estrès” on veurem tres amigues que intenten superar els seus tràngols en un cap de setmana ple de sorpreses. Finalment, el certamen es clourà amb un homenatge a un clàssic immortal: “Cyr@no”, l’adaptació de Qollunaka Grup de Teatre de l’obra Cyrano de Bergerac, d’Edmon Rostand, traslladada a temps real i que transcorre en la redacció d’un diari.

Les entrades i abonaments es podran adquirir per via telemàtica a través de la pàgina web www.salacrespi.com. Les entrades també es podran comprar a taquilla el mateix dia de les representacions, des d’una hora abans de l’inici de l’obra. El preu de les entrades serà, com en l’anterior edició, de 12 euros la general, 10 euros en el cas de socis i sòcies del Casal de Sant Pere, d’Òmnium Cultural, estudiants i jubilats. El preu dels abonaments serà de 98 euros per al públic en general i de 80 euros en el cas de socis i sòcies del Casal de Sant Pere, d’Òmnium Cultural, estudiants i jubilats.

El veredicte del jurat es donarà a conèixer el dissabte 18 d’abril en un acte de lliurament de premis on seran presents representants de totes les companyies que han pres part al concurs.

Calendari d’actuacions

22 GENER LA NOSTRA HISTÒRIA PAM TEATRE TERRASSA
29 GENER LAPÒNIA GRUP ACR  FALS
05 FEBRER SOMNIS DE TEATRE ELS CARLINS MANRESA
12 FEBRER  CÀSTING LA LIRA  EL VENDRELL
19 FEBRER EL COIX D’INISHMAAN EL CENTRE BARCELONA
26 FEBRER HISTÒRIA EL PARTIQUÍ BARCELONA
05 MARÇ CRÒNICA D’UNA ESPERANÇA: EL DIARI D’ANNA FRANK DEIXALLES 81 ST. FELIU DE CODINES
12 MARÇ VICTÒRIA TEAQUATRE FIGUERES
19 MARÇ ESTRÈS MAÇATEATRE MAÇANET DE LA SELVA
26 MARÇ CYR@NO QOLLUNAKA TERRASSA

Tots els espectacles començaran a les 18 h.
  

Related Articles

Deixa un comentari