Assemblea de Minyons, balanç d’una mitja temporada de somni, i el que queda

No Comment

“Un èxit brutal, un dia històric i segurament tindrà una repercusió que encara no podem valorar”, això diuen els propis Minyons de la jornada del 30 d’agost a Vilafranca. Res de nou, és una opinió unànime en el món casteller. I no pot ser d’altra forma. Hom parla de quatre construccions de gamma extra, tres d’elles emmanillades: 3d10folre i manilles, 2d9fm, pilar8fm (carregat), i un 5d9f. Contribuint, per tant, a fer de la diada de Vilafranca aquest 2015 una jornada castellera històrica i fins i tot “única”, sense matisos.

Els Castellers de Vilafranca: 3de9f i agulla, 3de10fm(intent desmuntat), 3de10fm(carregat), 2de8sf(c), Pde8fm; la Vella de Valls: 4de9fa, 3de10fm(intent), 4de9sf, 2de8sf(c), Pde8fm; i la Joves de Valls: 3de9f, 2de9fm(c), 5de9f(id), 4de9f(c), Pde5.

El 3d10fm de Minyons a Vilafranca El 3d10fm de Minyons a Vilafranca

De totes formes, en línia amb allò que sembla ser una de les marques de l’equip tècnic, amb Guillem Comas al capdavant, aquests dies afirmen que això “no és el final, ni el moment culminant de res”, al contrari, ho consideren només “un pas, molt significatiu, en un recorregut que cal continuar”.

D’altra banda, hi ha allò que consideren “un èxit també social”. Parlen de una presència a plaça de més de 600 minyons amb camisa i 400 amics d’entitats de Terrassa i altres colles. En total, més de 1000 persones. Efectivament, a les fotos i imatges de la diada es pot veure amb molta claretat com la taca malva s’escampa per la plaça.

Tanquen d’aquesta manera els de la camisa malva un estiu intens que les ha portat 3 dies a la Catalunya Nord, el juliol, i 3 dies més al País Basc, el més d’agost, amb més de 250 participants en cada viatge. I ara, enfilant ja la segona part de la temporada. “Cal continuar fent feina”, afirmen amb entusiasme al carrer Teatre, tot pensant i desintjant ampliar encara més en aquest mateix curs el nombre de cims.

En un mitjà informatiu d'àmbit estatal la colla va ser citada com la colla dels Minions. En un mitjà informatiu d’àmbit estatal la colla va ser citada com la colla dels Minions.

De fet, preparen cites importants com és la de les festes de la Mercè a Barcelona, on tradicionalment es troben amb els de Vilafranca. Després, a l’octubre, la diada de Sant Narcís a Girona, una cita màgica per a la colla, on l’any passat van descarregar altre 3d10. I una mica més enllà, la diada de la colla, al novembre, per acabar la temporada 2015.

L’any passat, en acabar el curs, la colla es demanava sobre els propis límits i possibilitats.  Enguany, quan encara queda camí per fer i en un moment de forma fantàstic, els malves tornen a demanar-se pel mateix, però la pregunta no és retòrica, la marxa es demostra caminant. És un tema que segur sortirà a l’assemblea de mitja temporada que celebraran
el dijous 10 de setembre, tot i que la comissió tècnica ara el que vol és mantenir el ritme, fins al final.

In : Cultura

Related Articles

Deixa un comentari