Bafarades de poesia femenines, amb Cèlia Nolla i Mireia Calafell

No Comment

bau_bafarades de poesia_novembre_desembreEl proper dijous, 27 de novembre (20:00h, Bau House bar) torna a ser últim dijous de mes i, per tant, sinònim de l’espai poètic Bau. En aquesta ocasió, la oralitat de les Bafarades de Poesia de les quals podrem gaudir ens la transmetran dues veus femenines.

Per una banda, Cèlia Nolla ens oferirà una mini-actuació on compartirà la rapsòdia d’una poesia tant individual i pròpia que cada poema el “recull de l’asfalt i els planta, en terres imaginàries, dins un cabàs de vímet”.

Seguidament, la barcelonina i internacionalment coneguda Mireia Calafell presentarà el seu últim poemari Tantes mudes (Editorial Perifèric, 2014) pel que va rebre el Premi Benvingut Oliver l’any passat. Forma part del grup de recerca Cos i Textualitat de la UAB i treballa a l’associació cultural ArtsMoved. D’entre els seus poemaris publicats, cal destacar Poètiques del cos (Galerada, 2006) que va rebre el Premi de poesia Amadeu Oller l’any 2006 i Costures (Viena Edicions, 2010) guardonat amb el Premi Josep Mª López Picó de Poesia l’any 2009.

La seva poesia ha estat traduïda a l’anglès, holandès, castellà, àrab i portuguès i, d’aquesta manera, ha recitat en països com la Xina, Holanda, Argentina, Itàlia, França i Finlàndia . Inclosa dins les antologies Rebellie (Zirimiri Press, 2012, Holanda), Forked Tongues (Exeter, 2012, Irlanda), Doce poetas catalanes contemporáneos (Editorial Espacio Hudson, 2011, Argentina), A luz nadadora. 9 poetas recentes de espressão catalã (Zunái Revista de Poesia & Debates, 2011, Brasil), Cançons de bressol (Edicions 62, 2011, Barcelona), El poder del cuerpo. Antología de poesia femenina contemporánea (Editorial Castalia, 2009, Madrid) i Pedra foguera. Antologia de poesia jove dels Països Catalans (Edicions Documenta Balear, 2008). Recentment, ha participat amb poesia inèdita a Màscares i reclams. Vint dones poetes interpreten Montserrat Abelló (Curbet edicions, 2011, Barcelona) i Ningú no ens representa. Poetes emprenyats (Editorial Setzevents, 2011, Barcelona).

Actualment, Mireia Calafell participa en el recital de poètiques audiovisuals Textures juntament la música de Miguel Marín i els visuals de Sebastià Puiggrós i Elka Mocker.

In : Cultura

Related Articles

Deixa un comentari