Bancocracia, un llibre per comprendre la crisi actual i buscar alternatives

No Comment

bancocràciaEls governs dels països més industrialitzats són els responsables de l’explosió del deute públic com a conseqüència del rescat dels bancs privats, que, per altre costat, estan en el punt d’origen de el major desastre econòmic i financer del capitalisme des dels anys 1930. A molts països, el reemborsament del deute i la reducció del dèficit pressupostari es convertiren en la perfecta coartada per imposar les polítiques d’austeritat. Es així com els governs de la Unió Europea i la Troika estan portant endavant una ofensiva —sense precedents des de la Segona Guerra Mundial— contra els drets econòmics i socials dels pobles. Aquest llibre permet entendre com sorgí la crisi, l’impacte de la desregulació bancària, la lògica seguida pels bancs privats i les manipulacions i els crims que aquests lliuren regularment amb la complicitat i el suport dels governs i dels bancs centrals.

També és un al·legat a favor de la socialització del sector bancari, la seva transformació en un servei públic, i per l’anul·lació del deute públic il·legítim, provinent en la seva major part del rescat dels bancs.

Escrita de manera sienzilla, aquesta obra és una eina indispensable per comprendre la crisi actual i descobrir una alternativa coherent a les polítiques que s’estan fent en aquesta època.

Bancocracia
Éric Toussaint
Icaria Editorial. Antrazyt, 417
ISBN: 9788498886306
Any Publicació: 2014. pàgines: 336. PVP: 22 €

In : Cultura

Related Articles

Deixa un comentari