Bernat Nadal i Judit Cos, guanyadors dels premis de poesia Agustí Bartra i de narracions curtes Soler i Palet

No Comment
El Tinent d’Alcalde Amadeu Aguado lliura el premi de Poesia Agustí Bartra a Bernat Nadal.

Ahir dimarts es van lliurar els Premis de Narracions Curtes Soler i Palet, i el de Poesia Agustí Bartra Ciutat de Terrassa. L’acte es va celebrar a la Sala d’Actes de la Biblioteca Central de Terrassa.

Des del 2010 que es lliura el premi de Narracions Curtes Soler i Palet, de la mà de l’Ajuntament i de l’Ateneu Terrassenc. En aquesta vuitena edició, ha resultat guanyadora Judit Cos i la seva obra Eruga. El segon premi ha recaigut en Dolors Frigola, amb l’obra L’estació del Masnou, i el tercer premi ha estat per Marta Jarque amb Mel d’Amics. A l’edició d’enguany s’han presentat 33 obres. El jurat n’ha seleccionat 10, les quals seran editades en format de llibre digital al voltant de Sant Jordi de 2018.

Judit Cos, Dolors Frigola i Marta Jarque, les tres primeres premiades del guardó Narracions Curtes Soler i Palet.

Durant el lliurament dels premis, Maria Costa, presidenta de Terrassa Comerç Centre, entitat que col·labora en fer possible aquest guardó cultural, ha volgut criticar que “molts comerços vinculats a multinacionals que venen de fora no s’impliquen gens en actes de ciutat”, tot defensant “el comerç d’aquí, que sí s’implica directament en la cultura local”.

El Premi de Poesia Agustí Bartra Ciutat de Terrassa es va inaugurar el 1997, a través de l’Ajuntament i la col·laboració d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals. L’obra guanyadora de la present edició, que ha de ser inèdita, en català i amb un mínim de 250 versos, ha estat Suite de Camille Claudel, de l’escriptor manacorí Bernat Nadal. El llibre guanyador serà publicat per l’editorial Pagès Editors, dins la seva col·lecció Biblioteca de poesia La Suda.

Al llarg del lliurament d’aquests premis han actuat alumnes de l’escola de música ESMUT que han interpretat, peces de pop i rock al piano, a la guitarra i a la veu.

Miquel Gordillo

Related Articles

Deixa un comentari