Ca n’Aurell va de festa, 2 a 4 de juny, plaça Progrés i Parc Sant Jordi

No Comment

FM ca aurellAquest any, que l’associació veïnal del barri de ca n’Aurell fa 30 anys, continua la celebració amb la festa major. La comissió organitzadora de la mateixa, amb tota l’alegria i ganes de passar-ho bé no s’estalvia una crítica, justa i necessària, a les «malèvoles veus interessades» que insisteixen en què ens trobem ja en «fase de recuperació econòmica», quan «la veritat és que la precarietat i l’escassetat de recursos en atencions socials s’ha instal·lat en la nostra societat i malauradament sembla que va per llarg».

Hi participen diverses entitats i grups del barri, com les Puntaires, els Castellers de Terrassa, el drac Baluk Astharot i Diables de Ca n’Aurell, l’associació Gent Gran Parc Sant Jordi, a banda el tradicional suport de comerços i altres negocis. Destaca l’Antoni Falgar la connexió amb el grup de treball del programa comunitari Sempre Acompanyats, de vetlla i suport a persones grans en situació de soledat no volguda. El programa necessita de voluntariat per ampliar el camp d’acció i atendre millor.

D’altra banda, encara que l’any del centenari del centenari del Jardí de la Masia Freixa va ser el 2016, ha estat ara quan s’ha inaugurat la reforma de la taula de l’edifici, a més d’alguns canvis, replantacions i obres, sempre sota l’atenta mirada de la Vocalia d’Amics del Parc de Sant Jordi.

botomalarrassa

Val la pena fer una ullada al programa d’activitats, que compta amb una presentació de la Banda de Matadepera, una associació musical sense ànim de lucres fundada l’any 1983, i que actuarà el diumenge dia 4 al Parc a les 18 hores. Homenatja també el bicentenari del compositor i músic Josep Maria Ventura i Casa, un dels grans a consolidar la sardana llarga i reformador de la cobla.

Des de les pàgines d’aquest exemplar es presenten els Castellers de Terrassa, fent una mica d’història i convidant el veïnatge a apropar-se al local del carrer Pasteur. L’actuació dels Castellers tindrà lloc el diumenge a les 12 hores, a la plaça del Prog´res, junt amb les colles de Lleida i Esparreguera.

També la colla del drac Baluk convoca des del planes del programa a la plantada de bestiari, que es realitzarà a la plaça del Progrés el diumenge 4, a les 19h. Després, entre les 20 i 21h, es podrà participar a la cercavila i correfoc.

Crida l’atenció en Falgar, president de l’AV, del dibuix de portada del programa, realitzat per la Jordina, una alumne de 5è de l’escola Isaac Peral, i que ha tingut molt d’èxit, assegura. El protagonisme de les criatures es prou important en aquesta edició. La companyia de l’INS Torre del Palau presentarà un espectacle infantil de titelles, diumenge a les 12 hores, al Parc Sant Jordi, mentre que, una mica abans, a les 11:30h l’AMPA de l’escola Isaac Peral fa una representació infantil del «Llibre de les bèsties» de Ramon Llull.

En aquest barri no han funcionat mai ni els balls de nit ni tampoc l’espai de firaires, explica el president de l’associació veïnal. Al contrari, tanmateix, que la cantada d’havaneres i les sardanes. Cada barri té les característiques, comenta, no cal fer-se mala sang ni forçar la vida.

Divendres, s’obre la festa amb l’actuació, a la plaça del Progrés, del grup infantil Tonsisons júnior, format per 65 infants d’entre 6 i 16 anys, des del 2014, a partir de la formació coral ja existent Tonsisons Terrassa Gospel.

Dissabte, també a Progrés, es podrà visitar una mostra d’entitats i d’artesania, des de les 10h. A les 11h hi haurà jocs infantils i els grups musicals The Young Ones (jazz i blues) i Egar Boys (pop dels 60). Al mateix lloc, però per la tarda, a partir de les 19h, la ballada de sardanes amb La Principal de Terrassa.

Diumenge, a la plaça Progrés, una exhibició infantil de karate i muay-thai a les 11h. A partir de les 12h és temps de castells, i a la tarda i vespres cercavila de cultura popular i correfoc.

Al part de Sant Jordi, espectacles infantils al matí, i a la tarda el concert de la Banda de Matadepera i a les 19h la cantada d’havaneres amb Sa Parranda i Ron Cremat.

Redacció

Related Articles

Deixa un comentari