El CAET ret homenatge al poeta terrassenc Eudald Puig amb un nou muntatge teatral

No Comment

La casa de la muntanya : Força, sensibilitat, humor, poesia i violència. Un projecte escènic sobre la figura del poeta Eudald Puig.

Amb motiu del 5è aniversari de la mort del poeta terrassenc Eudald Puig (1948-2013), el seu nebot, Aleix Puig, músic, l’actriu Anna Ycobalzeta i el ballarí Toni Mira  i el creador de l’espai sonor Toni Ubach presenten “La casa de la muntanya”, una mirada transversal a la vida i l’obra del poeta.

Dirigida per Pep Pla, l’obra  és una revisió heterodoxa que combina textos d’Eudald Puig, majoritàriament de prosa poètica, amb textos inèdits sorgits de la seva convulsa existència, ofereix multitud d’estats d’ànim que el reinterpreten amb força, sensibilitat, sentit de l’humor, poesia i violència.

La casa de la muntanya és la coproducció del Centre d’Arts Escèniques de Terrassa (CAET) que s’estrena el diumenge 22 d’abril a les 18h al Teatre Alegria de Terrassa.

La bellesa de les paraules refugiada en una casa de la muntanya

Seguint l’estirp de Gabriel Ferrater, Joan Vinyoli o Miquel Bauçà, el poeta Eudald Puig va traçar una trajectòria artística singular que va confrontar l’esgarrifança de no encaixar en un món canviant amb l’atracció per la natura salvatge, deguda als records dels paradisos perduts de la infantesa. Un artista superat per la seva pròpia sensibilitat creativa que es refugiava a la casa de la muntanya.

Des de la perspectiva del seu nebot, el músic Aleix Puig, La casa de la muntanya  construeix una mirada transversal a la vida i obra del poeta que, de tan pròxima, esdevé una radiografia irrefutable. De tan apassionada, esdevé una mirada freda i lúcida. I que de tan dura, destil·la tendresa.

Un espectacle que és tant un homenatge com una venjança, una teràpia i una reconciliació. Un pas previ a valorar definitivament la bellesa de les seves paraules i a ignorar profundament les ferides deixades.

Fitxa artística

Interpretació: Anna Ycobalzeta, Toni Mira i Aleix Puig

Coreografia: Toni Mira

Música, creació musical i guió: Aleix Puig

Il·luminació, Espai sonor i Creació musical: Toni Ubach

Direcció escènica: Pep Pla

Producció: Xavier González Boix

Related Articles

Deixa un comentari