Carmina Burana, un espectacle circular

No Comment

L’especial mirada de Maria Rovira del Carmina Burana porta una gran i llarga ovació a l’auditori del Centre Cultural. Crea Dance Company deixa exhaurides les entrades oferint un espectacle visual i vivencial en l’estrena de la nova temporada de tardor de Centre Cultural.

Carmina Burana, de Maria Rovira, en el Centre Cultural.

Marta Bieto, professora de dansa
Iona J. Bieto, estudiant de dansa

Avui va d’estrenes. Obrim nova secció on parlarem de la dansa, i comencem amb la 35a temporada de dansa del Centre Cultural de Terrassa.

El dissabte 29 de setembre es va estrenar el ballet Carmina Burana de Crea Dance Company dirigit per Maria Rovira, qui després de passar els últims anys treballant a l’estranger ha tornat trepitjant ben fort a casa amb aquesta estrena.

L’obra de Carmina Burana ha estat personalitzada expressament, a les mans de Maria Rovira, per la seva posada en escena en el Centre Cultural de Terrassa, on l’escenari es trobava en el centre del públic. Cent seixanta persones consolidaven la música en directe, entre cors, pianos i orquestra de percussió, i envoltaven amb la seva harmonia als tretze ballarins. Aquesta fusió entre la música, la dansa i la proximitat dels ballarins al públic transmetia una força i energia que va omplir tot l’auditori.

Les coreografies provocatives, sensuals i directes, juntament amb una coordinació i una delicadesa dels moviments increïblement tècnics, feien florir els sentiments a flor de pell del públic. Sentir la respiració dels ballarins, el so dels seus moviments i tenir la visió circular de les coreografies sense perdre ni un sol pas de dansa, feien que visquessis el ball en primera persona, atenen cada pas que feia el ballarí amb tensió però fermesa. Un espectacle innovador, on et fa viure la dansa des d’un altre punt de vista.

Amb un vestuari senzill i una escenografia basada en la il·luminació, van tenir prou per arribar, a través de les seves coreografies, al públic.

Maria Rovira es va posar amb Carmina Burana un repte. Aquest era que el públic sortís enèrgic i eufòric de l’espectacle, i que fos capaç d’apreciar-ho tot: des de l’adaptació musical fins a totes les increïbles coreografies contemporànies. Maria… Repte aconseguit!

L’ovació del públic, que va omplir tot l’auditori del Centre Cultural, de més de deu minuts, així ho va demostrar, aplaudint i admirant la meravellosa interpretació dels poemes de Carmina Burana aconseguida amb la direcció musical d’en Pep Prats i la direcció de la dansa de la Maria Rovira.

Barrejar arts com la música, el cant i la dansa en directe fa que la feina ben feta es converteixi en una bomba d’èxit. I si teniu la possibilitat de poder viure aquesta experiència amb aquest ballet en una altra ocasió, no la deixeu escapar perquè val molt la pena.

Related Articles

Deixa un comentari