Carta oberta a l’opinió pública [Miquel Montlló]

No Comment

M’agradaria agrair públicament a Jordi Chueca i Abancó, president d’Amics de les Arts, associació de la qual formo part des de fa anys, el suport mostrat a la seva carta oberta davant d’un tema tan pelut com el recent incident de censura que vaig patir durant el Saló del Còmic de Barcelona d’aquest any.

Sortosament, les obres exposades van ser restituïdes i l’exposició es va mostrar al públic tal com va ser planejada inicialment, però molt possiblement, si no hagués estat per la pressió i la indignació expressada des de diversos sectors artístics, les meves obres simplement s’haurien substituït i un cop més els sectors reaccionaris s’haurien sortit amb la seva i s’hagués imposat la seva moral puritana. Recordem que estic parlant de simples representacions de cossos nus, presents a l’Història de l’Art des de fa segles, fins i tot en obres de caire religiós com la Creació d’Adam (1512), de Miquel Àngel, sense anar mes lluny.

Crec que aquesta és una bona oportunitat per donar un toc d’alarma sobre el fet que la censura és cada vegada més freqüent en els nostres dies, només cal recordar l’incident que fa poc va provocar una escissió en la mítica revista satírica El Jueves. És essencial que davant d’aquestes agressions no ens deixem prendre el pèl i que tots plegats reivindiquem la llibertat d’expressió, expressem el nostre suport mutu i plantem cara a aquells que tenen por de veure representat, amb pèls i senyals, aquell lloc del cos del qual un dia van sortir.

Miquel Montlló

Related Articles

Deixa un comentari