Casament vuitcentista i molt més a les festes de l’antic poble de Sant Pere

No Comment

Festa Major antic poble sant pere 1981-06-28 banda

L’antic Poble de Sant Pere està de festes, enguany, a més, amb casament vuitcentista i tot. Atenció! Perquè aquesta cerimònia no és cada any que es fa. No que la gent no es casi, que això ni la revolució sexual o, potser millor, la comercialització de les relacions i fins i tot de les persones, no ho ha aconseguit de parar. En fi, que de qualsevol manera, aquesta celebració, a la manera de «cuando entonces», permet fer una ullada retrospectiva (crítica?) del passat del poble i la ciutat. Un treball important d’un bon grup de gent, dintre de l’associació veïnal, que ha estudiat i recuperat fets, costums, maneres de fer. I ara, a més d’aquest personal (que s’ho mereix), tothom que s’animi podrà gaudir d’aquesta història, «una de les empreses col·lectives més complexes que els santperencs portem a terme actualment», d’acord amb el text de presentació de la festa.

De totes formes, el casament és només un moment de l‘extens programa de festes que va començar el passat diumenge amb un concert de la Coral Rossinyol de Terrassa a l’església de Sant Pere. Però és en aquest cap de setmana, 16 a 18 de juny, quan tindrà lloc tota la resta d’activitats.

Precedit pel concert de la coral infanti Cucut (17:30), el pregó d’obertura, a càrrec de la veïna santperenca Maria Rosa Izquierdo tindrà lloc a les 22 hores, a la placeta del Comú. Després, gran concert i ball amb Whoppy-Hoppers. I encara, més tard, l’Escenari boig, amb actuacions de grups de música joves i egarencs, organitzat per l’agrupació escolta Torrent de les Bruixes.

botomalarrassa

El dissabte, sardinada popular pel matí, taller de galetes i, a la tarda, «Estampes vuitcentistes» pels carrers del poble. Al temps, trobada de puntaires, cursa de sacs i xocolatada.

Moment important, el del lliurament de les claus del Poble de Sant Pere, de mans de l’alcalde de Terrassa, qui farà cessió de les mateixes a l’ajuntament provisional mentre durin les festes.

Es podrà visitar l’exposició «Crònica del Casament Vuitcentista del 1951». No faltaran les sardanes amb la Cobla La Principal de Terrassa, i més tard Cinc Focs de Sant Pere. Tancarà la jornada o matinada el ball de nit, amb Terra de Sons, segons diuen el grup de música tradicional més animat i més ballable del moment.

El diumenge, és el moment del casament, i després del dinar de germanor.

Llibret de presentació i programació de les Festes de l’ANTIC POBLE ST PERE_2017

Related Articles

Deixa un comentari