Castellers de Terrassa: 3d7 a Roc Blanc preparant Falles de Pont de Suert, Prada i Festa Major

No Comment

Aquest passat dissabte 11 de juny els Castellers de Terrassa han participat amb Castellers de Moncada i Reixac com a colla convidada, dels actes de la Festa Major del Barri de Roc Blanc, amb un taller de castells, un cercavila i una actuació castellera.

El 3d7 dels Castellers al Roc Blanc. Foto CDT El 3d7 dels Castellers al Roc Blanc. Foto CDT

Intentant acomplir el seu objectiu de principi de temporada, de treballar amb la ciutat i amb els seus barris per estendre i donar a conèixer la cultura catalana i més concretament el món dels castells i fer-la arribar a la major part de ciutadans, la colla blauturquesa es va implicar amb els actes de celebració de la Festa Major del barri de Roc Blanc.

Així doncs, dissabte al matí es va celebrar un taller amb una bona assistència de veïns i veïnes, on es va introduir a petits i grans a la pràctica i el coneixement dels castells.

Per la tarda i amb un ambient de Festa Major al barri, a 2/4 de set començava un petit cercavila pels carrers del barri de Roc Blanc amb les dues colles.

A les 19:00 de la tarda, finalitzat el cercavila, s’iniciava l’actuació castellera amb els pilars de benvinguda per part de les dues colles. Castellers de Terrassaamb 2 pilars de pilars de 4, Castellers de Moncada i Reixac van descarregar un pilar de 4.

Castellers de Terrassa, a primera ronda va descarregar un 3de 7 perfecte, sense dificultats ni complicacions a cap part del castell, que apunta poder pujar un pis més ben aviat. A segona ronda, com no podia ser d’una altre manera, sòlida, maca i ben treballada a tots els nivells i pisos, una nova torre de 7 descarregada, la setena de la colla en el que va de temporada. A tercera ronda van descarregar un 4de 7 lleuger, molt parat i amb molt bones mides, que igual que el tres, es comença a sentirprou segur i preparat per pujar-lo un pis més en breu. Per acabar, a la ronda de pilars, un pilar de 5 que cloïa l’actuació, i finalment tres pilars de 4 on canalla nova va poder fer l’aleta.

Quant als Castellers de Moncada i Reixac, com a primer castell van descarregar un 3de 6 sense masses dificultats, a segona han descarregat 3de 6 amb el pilar al mig i a tercera ronda un pilar de 4 per sota ja que, tot i no ser habitual, per diversos motius, no van poder desplaçar fins a Terrassa tots els castellers que haurien volgut, per finalitzar a la ronda de pilars un pd4, i un altre pilar de quatre final.

Ara comença una pausa de deu dies sense activitat castellera directa a les places, però d’intensa preparació i assaig al local del Carrer Pasteur, per tal d’assegurar els objectius que s’albiren per Festa Major, i que passen per augmentar les camises als assaigs i refermar les estructures treballades fins a la data, i que tant bones sensacions donen als blauturqueses.

Abans de Festa Major però, la colla egarenca, té dues sortides que els hi fan una especial il·lusió, i que es faran durant els dies 23, 24, 25 i 26 de Juny.

Els dies 23 i 24 d’enguany, participaran de nou en les celebracions de Sant Joan i la  baixada de Falles del Pont de Suert, en el que es considera l’agermanament entre dues tradicions culturals molt arrelades al territori català, com són falles i castells, unintaixí dues tradicions reconegudes com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per part de la UNESCO.

El 25 i el 26 de Juny, es traslladaran a Prada de Conflent, a la Catalunya Nord, per participar i viure de les Festes de Sant Pere i celebrar el 3r. Aniversari dels seus fillols, els Pallagos del Conflent, que amb altres entitats culturals de la zona i de les rodalies, fan una gran feina pel manteniment i la consolidació de la cultura catalanaa la Catalunya Nord.

Related Articles

Deixa un comentari