Castells a l’antiga a la Fira Modernista, amb els Castellers

No Comment
Pilar de 4, sense mans, a l'antiga. Foto CdT Pilar de 4, sense mans, a l’antiga. Foto CdT

Aquest cap de setmana la ciutat ha celebrat la Fira Modernista. Dissabte, la colla dels Castellers de Terrassa, va realitzar una sèrie d’actes, començant pel cercavila, iniciat al seu local conjuntament amb el Drac de Terrassa i el Drac Baluk Astharot, caracteritzats amb vestimenta d’època modernista, amb roba de pagesos i menestrals de finals de segle, «com mereix la ocasió», expliquen els blauturquesa, i deixant de banda la indumentària que els caracteritza, per integrant-se en les celebracions i el decorat típic de la ciutat durant aquesta celebració. Els acompanyà una tartana tirada per cavall, on hi ha anava la canalla de la colla i durant aquest cercavila, que acabava a la Plaça del Progrés, realitzaren 3 pilars de 4.

botomalarrassa

Acabat el cercavila, els castells realitzats durant l’exhibició també van ser d’època, és a dir, subratllen, «a l’antiga», tot recreant una actuació d’època que va crear molta expectació, amb enxanetes i acotxadors que creuen castells com temps enrere, amb gorres, amb camises i pantalons de coto de colors diversos…

Començaren amb un 5d6 net, per continuar amb el que segurament és el més espectacular, un pilar de 4 a la vera creu, on s’aixeca el pilar sencer estirat des de terra, aixecant pis per pis des de sota. Tot seguit van descarregar un 2d6 amb figuereta al pis de terços. Seguidament un 3d7 on es va demanar la participació del públic, un fet comú en el passat, ja que en aquella època les colles només portaven assajats els castellers del tronc, el pom de d’alt i el nucli de la pinya (baix, agulla, contrafort i crosses). Per anar acabant l’exhibició, van descarregar un altre pilar de 4 a la vera creu, un pilar sense mans al qual el segon del pilar no agafa el terç i per acabar amb 2 pilars de 4.

El 3d7 descarregat. Foto CdT El 3d7 descarregat. Foto CdT

L’endemà, la colla tenia programa doble. Aquesta vegada, però, ja amb el vestuari actual, el blauturquesa que els caracteritza, per complir l’objectiu intern de comprometre’s amb entitats culturals terrassenques, a les 12 del matí, ha descarregat 3 pilars de 4 en la XXVIII trobada Cruz de Mayo, organitzada pel Centre Cultural Andaluz Alcalá Real y Comarca.

Per acabar l’intens cap de setmana la colla blauturquesa, la tarda del diumenge, va col·laborar amb l’acte solidari especial per recapta fons per la cadira especial que necessita l’Oriol, infant que pateix la malaltia de Duchenne, fent un taller de castellers a l’Escola Sagrat Cor de Terrassa. El cap de setmana passat, ja es va fer una jornada solidària per recaptar fons en favor de les malalties minoritàries.

Membres de la colla al taller solidari amb l'Oriol. Foto CdT Membres de la colla al taller solidari amb l’Oriol. Foto CdT

Related Articles

Deixa un comentari