Catorze grups de música oferiran avui un concert sota el lema Músics per la Llibertat d’Expressió

No Comment

Aquesta nit a les 22.00 s’oferirà a la Nova Jazz Cava un concert gratuït amb 14 bandes de la ciutat sota el lema Músics per la Llibertat d’Expressió.

poster Músics per la Llibertat d'Expressió 2018

Fruit del concert “Dret a Decidir” que es va fer el passat 30 de setembre i “després de tot aquest despropòsit que està passant en el nostre país els Músics de Terrassa actuarem en un concert per a la llibertat d’expressió i li dedicarem a l’amiga Esther Gago que justa avui fa 2 anys que ens va deixar”.

Cadascun dels 14 grups oferirà dues cançons on es podrà gaudir de molts variats estils, cançons d’autor amb notes de folk amb Un tal Pere, cançons franceses banyades de jazz manouche amb Gipsy NUR Project, els sons clàssics i personals de Sergi Hogaku, la senzillesa de la veu de la cantautora Júlia Moumen, les versions acústiques de les cançons internacionals que fa Inishmore, la fusió gallec-flamenca de Pangea, el hip-hop de Gran Pueblo, el trap de la formació King Kougar & Aguayo& Lovin Akson & Dei Koda, el mestissatge de la rumba fusió de Dr. Basilio, la rumba reivindicativa de La Rumba Republicana, el rock i el pop de la mà dels veterans Folls o del grup coral Voices Factory, o un rock més salvatge de la mà de Feroz.

El concert serà presentat per Karla amb K i La Nit Estèrica. Tots els que hi participen ho fan gratuïtament, inclòs el cartell dissenyat per Miquel Farriol.

GRUPS:

Un tal Pere, grup de Folk & Grunge amb influències de Mumford & sons i de Bruce Springsteeen.

UN TAL PERE
Un tal Pere, veus i guitarra,
Lö Pep, bateria,
Gia, guitarra elèctrica i veus,
Jou, baix i veus.

Gipsy NUR Project és un grup de música que interpreta cançons antigues franceses amb jazz manouche, així com temes propis de la cantant i pianista.

L’agrupació, iniciada el 2015, està formada per: Núria Jaouen (França) a la composició, veu, teclats i melòdica, Lluís Cuadrench a la guitarra, Joan Humet al contrabaix, Oleksandr Sora al violí, Svetlana Tovstukha al violoncel i Daniel Levy a la bateria. El projecte va néixer de les ganes de fer reviure cançons franceses antigues, actuals i algunes pròpies de la cantant amb acompanyament de jazz manouche i swing. A causa de les influències molt variades de cadascun dels intèrprets, aquesta fusió dóna lloc a un interessant resultat, original i amb una gran frescor i un frenètic entusiasme que irremeiablement toca al públic que ho escolta.

L’alta càrrega emocional i l’autenticitat tant com la impactant musicalitat que contenen les lletres i melodies franceses de cantants com Edith Piaf, Jacques Brel, o Georges Brassens, Charles Trénet, Zaz, entre d’altres, així com la interpretació de composicions pròpies, junt amb els estils gipsy i swing, crea una fusió que dóna lloc a un moment únic per a tots els públics.

GIPSY NUR PROJECT
Núria Jaouen, composició, veu i teclats,
Lluís Cuadrench, guitarra,
Joan Humet, contrabaix,
Oleksandr Sora, violí,
Svetlana Tovstukha, violoncel,
Daniel Levy, bateria.

Sergi Hogaku, terrassenc, es descriu a si mateix com un apassionat de les arts sense precedents, però sens dubte va ser la música la que va conquistar completament el seu cor, i on el piano és l’instrument enfocat en la composició de les seves pròpies cançons commogut per la influència romàntica de Chopin i Satie, trobant finalment el seu segell més personal dins del setè art, on finalment les seves composicions s’impregnarien d’una gran càrrega cinematogràfica.

Als vint-any va treure el seu primer treball discogràfic que, lluny de tenir cap repercussió en l’àmbit nacional, si la tindria a escala internacional, mercat on no tardaria a fer-se un nom com a compositor i productor musical, donant com a resultat més d’una vintena de discos editats a escala internacional a través de diferents segells discogràfics amb seu a Espanya, Alemanya i Bèlgica acompanyats de múltiples gires i concerts per tot Europa, durant més de disset anys de professió sense descans, que li han permès actuar en alguns dels més prestigiosos festivals d’Europa, alhora que els seus discos arribaven a ser reeditats i venuts a tot Europa, Estats Units i Àsia.

Júlia Moumen, cantautora amb un estil natural i personal, autodidacta de la guitarra i el piano, va rebre classes de cant amb la cantant Gemma Humet. Amb un llarg recorregut com a cantant a Youtube publicant covers de cançons conegudes. Va participar a La Voz formant part de l’equip d’en Manuel Carrasco.

Inishmore són un duet de versions acústiques de cançons internacionals de tots els temps. Des de Beatles, fins a Bruno Mars… passant per Adele, Janis Joplin, Coldplay, Rod Stewart, etc. Ambdós som components del grup de versions de rock My Generation Club.

INISHMORE
Alícia Sastre, veu
Jordi Moles, guitarra i veu

Pangea, grup egarenc fruit de la combinació de la vocalista Laura Garcia i del guitarrista Abel Bono, mescla el folklore de cant gallec amb el toc de guitarra andalús, que inclou, a més, un repertori d’altres cultures del món com Brasil.

“Pangea és un grup que sorgeix a l’amor per la música i amb el pensament que no importa el lloc d’on provens o a on has nascut per conjuntar i estimar el bon gust per la música i que d’allà neixi un estil realment original i creatiu.
El nostre estil es basa en el folklore de cant gallec i toc de guitarra andalús, tot portant-ho a un terreny modern i un ritme dinàmic fent passejades a cançons d’autor i altres músiques del món (Brasil, Uruguai, Catalunya, Cuba…) Tot això interpretat i transmès amb el nostre segell personal que ens identifica”

PANGEA
Laura Garcia, veu,
Abel Bono, guitarra.

Elvis Tribute Show, que oferirà una imitació al rei del rock.

Gran Pueblo  o GranPu, com els hi diuen els seus seguidors, és un grup de hip-hop que neix el 1998 amb un estil franc i humil que vol canviar les coses amb les seves rimes i scratches sortint dels estereotips però no abandonant les seves arrels.

GRAN PUEBLO
Pin, Don Vuelo i Rubio

King Kougar & Aguayo& Lovin Akson & Dei Koda, quatre rapers amb un estil trap que presentaran un acústic en primícia.

Dr. Basilio parteix del so de la rumba per, a poc a poc, i gràcies a les diferents formacions i disciplines de cadascun dels integrants, anar conformant-se com un grup de rumba fusió amb un so obert, en el qual tenen cabuda des dels sons reggae més rastafyah fins a melodies en clau de rumba guaguancó. Amb un so directe i festiu, les seves lletres i la seva música es caracteritzen per transmetre alegria i naturalitat, ja que no deixen d’evocar les experiències més quotidianes de la vida.

La banda té el seu origen en una necessitat; la necessitat de Juan Carlos (veu) de sortir de la seva letargia musical per posar-li música a la seva vida. Incansable compositor, decideix comptar amb Víctor (guitarra), el seu fidel escuder, el seu Sancho Panza, per esbossar els primers concordes del que aviat serà Dr. Basilio. Junts decideixen incorporar a la resta de la banda, començant per Abel l’Almívar (guitarra), amb qui generen una immediata harmonia de la qual comencen a sortir els primers temes de Dr.Basilio. Posteriorment se sumen a la banda, i finalment Mercedes (baix) qui tanca la formació de la banda.

Rumba Republicana, grup d’artistes de Terrassa que canten cançons catalanes en clau de rumba, el punt d’unió dels quals va ser mostrar el seu rebuig a l’aplicació del 155 i el seu suport al govern català cessat fent música. Ells són Toni Solé, Pepe Gámez, Antonio Sánchez i Xavi J. Prunera, i han comptat amb la col·laboració de Jaume Vilaseca i Quim Casals. El projecte és sense ànim de lucre i afirmen que només volen “contribuir humilment mitjançant la música a un procés que estem vivint molt intensament i que desitgem que culmini en una República Catalana lliure i sobirana”.

Els Folls varen néixer cap a finals de 1.964 per l’amor al rock’n’roll vingut dels Estats Units i sobretot per l’autèntic terratrèmol que venia des del 62 des de Liverpool. Amb versions dels Beatles, Stones, Bee Gees o Elvis traduïdes al català.

Voices Factory, grup vocal orientat inicialment al pop, rock i música negra en general, va néixer a finals de desembre de 2013, quan un grup de familiars i amics que havien cantat plegats a la coral de gospel terrassenca Tons & Sons van decidir emprendre el seu particular vol en solitari a fi i efecte de poder seguir fent allò que tant els agrada fer, cantar, en un entorn i un format, més còmode, motivador i versàtil.
Originàriament el grup estava format per la Lola, la Inès i la Cèlia Oliva, el Carlos “Chelvis” García, el Xavi J. Prunera i el Toni Cirera, l’únic membre fundacional del grup no provinent de Tons & Sons.

Feroz, grup egarenc que neix el 2017 quan Marc Carballo, guitarrista, sentir la necessitat de crear un projecte agressiu, enèrgic i que sortís de l’ànima. Al projecte ràpidament s’apunten Isaac (Bateria) i Isaac (Guitarra) i inicien els assajos i la creació de noves cançons amb un so altament contundent.

Al cap de pocs mesos recluten a Yeray (Baix) i només els queda posar-li veu i personalitat al projecte, i aquí és on apareix Joan (Veu).

 

Related Articles

Deixa un comentari