Celebrat el II Aplec Jove Bastoner de Catalunya, aquest agost, a Súria

No Comment
Membres del conjunt de colles. Foto: Balldebastons.cat

 

L’any 2017 es va celebrar el I Aplec Jove Batoner de Catalunya a la població de Salou. Aquest 2018, ha tingut lloc la 2a edició de l’Aplec els dies 10, 11 i 12 d’Agost a Súria, població que va acollir a bastoners i bastoneres vingudes de tota Catalunya per a compartir un gran cap de setmana.

Amb la participació de joves de totes les territorials de Catalunya i una representació de més d’una dotzena de colles de Ball de Bastons del territori, el jovent bastoner s’ha tornat a trobar per compartir experiències, fomentar la seva implicació en el dia a dia de l’associacionisme cultural i l’esdevenir del país, i, com no, passar-s’ho bé en companyia d’altres bastoneres i bastoners d’arreu. Enguany, a més, es van introduir nous elements com són unes jornades de debat sobre Bastons i Gènere i l’Assemblea General de l’Aplec Jove Bastoner.

Al llarg dels tres dies, s’han fet dinàmiques i jocs per cohesionar i fer família. El resultat fou un no parar de riures i caliu d’estar com a casa. N’hi ha hagut de tot tipus: des d’una gimcana nocturna pel poble fins a jocs de piscina i jocs que posaven a prova les seves capacitats i aptituds com a dansaires del Ball de Bastons.

Per la seva banda, la cercavila pels carrers i places del poble acollidor de l’esdeveniment fou una gran mostra de vestuaris, bastons i estils i formes de ballar d’arreu del país. Tot plegat una actuació única que ofereix aquest esdeveniment i on s’executen els anomenats Balls de Catalunya o Balls de la Coordinadora els quals foren i són creats pel conjunt de joves participants en l’acte. A més, aquest any, l’actuació ha tingut un convidat molt especial: el banderí oficial de la Coordinadora el qual s’estrenà el passat 2 de Juny a la vila de Salou.

Per últim, el darrer dia es va fer la presentació inèdita del primer joc de cartes amb temàtica purament bastonera. “El banderí” (nom oficial del joc) va ser posat a prova per part dels seus creadors i en col·laboració amb la Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya amb l’ajut del jovent participant en aquesta edició de l’Aplec Jove Bastoner.

Vídeo-resum de d’Aplec: https://youtu.be/kJb1_Kw-tRA

Related Articles

Deixa un comentari