Cicle d’espectacles durant el juny a la Sala Crespi per “celebrar la cultura”

No Comment

El Casal de Sant Pere i la Comissió de DDHH del Col·legi d’Advocats de Terrassa organitzen el cicle “Celebrem la cultura”. Es tracta de 5 espectacles que es podran veure els dies 5, 6, 12, 13 i 19 de juny a la Sala Crespi de Terrassa.


L’origen d’aquest cicle té el seu origen just abans de la pandèmia, quan la Comissió de Drets Humans del Col·legi d’Advocats de Terrassa, amb la col·laboració del Casal de Sant Pere, va voler organitzar una actuació a la Sala Crespi portant-hi novament el musical «Bruna», de la companyia GATU, d’Ullastrell, una obra multipremiada que gràcies al seu èxit es va acabar representant del 13 de desembre al 10 de gener al Teatre Romea de Barcelona. L’aparició de la pandèmia de la Covid-19, amb el confinament i les restriccions subsegüents, però, van fer impossible que el musical tornés a recalar al Casal de Sant Pere.

Amb la tornada gradual a la normalitat, el Casal de Sant Pere i la Comissió de Drets Humans del Col·legi d’Advocats han volgut endegar de nou aquell projecte, tot ampliant l’oferta amb cinc espectacles ben diversos però amb un objectiu comú: reivindicar la cultura com a bé essencial.

A més, coincidint amb el cicle, la Comissió de Drets Humans del Col·legi d’Advocats ha impulsat el manifest «Perquè la cultura és treball i és bé essencial» (es pot llegir aquí), signat també pel Síndic de Greuges de Terrassa, el Consell d’Entitats d’Acció Social (Espai Drets) de Terrassa, la Comissió Ciutadana d’Alerta i Seguiment (Carta Europea de DDHH a la Ciutat), el Casal de Sant Pere, Slot Terrassa, Qollunaka Grup de Teatre, PAM Teatre, Asociación de la Hermandad de la Santa Cruz de Canjáyar, Òmnium Cultural i Bàsquet Sant Pere. Un manifest que fa una crida a les administracions públiques a enfortir les polítiques culturals i a establir un conjunt de mesures que permetin el manteniment del teixit productiu i l’activitat dels sectors culturals per garantir la continuïtat de la feina desenvolupada per creadors, artistes i treballadors i treballadores de la cultura, associacions i entitats culturals i tots aquells ciutadans i ciutadanes que hi participen a través de la cultura popular i tradicional.

Els espectacles que conformen la programació de «Celebrem la cultura» són els següents:

  • 5 de juny. A les 20 h. “Les cançons de la Rosita”, tastet d’alguns dels temes que conformen el proper espectacle «La taverna de la Rosita», de Qollunaka Grup de Teatre, un musical d’havaneres de Ramon Alcaraz, que s’estrenarà el proper mes d’octubre a la Sala Crespi. Comptarà amb la participació del grup d’havaneres Sa Parranda i, com no, amb degustació de rom cremat.
  • 6 de juny. A les 18 h. Lídia Pujol en concert. La cantautora, una de les veus més singulars de l’escena catalana, portarà un espectacle ple de música, poesia, teatre i pensament crític. Un concert que farà un repàs dels temes que han marcat la seva trajectòria i presentarà el seu darrer treball, “Conversando con Cecilia”.
  • 12 de juny. A les 20 h. “Mongetes”, amb el Cor Jove de Sentmenat. Celebració dels deu anys del Cor Jove, que torna a l’escenari després d’haver sobreviscut als estralls de la pandèmia. Porten un espectacle «picantó», sobre els baixos fons d’un convent de monges i un convent de frares que intenten desesperadament recaptar fons per solucionar un problema.
  • 13 de juny. A les 18 h. “Bruna”, del Grup Amics del Teatre d’Ullastrell. L’aclamat musical, ambientat als anys 90 del segle passat, i protagonitzat per una nena d’11 anys, torna a l’escenari un cop més. Dirigit per Mateu Peramiquel i Mar Puig, es tracta d’un musical on la memòria històrica hi és ben present.
  • 19 de juny. A les 20 h. “Rumbesia”, un recital de poesia fusionat amb rumba. Està format per 10 poemes d’autors catalans adaptats a la rumba, així com per una revisió de cançons poètiques i adaptacions al català de clàssics. Aquest acte compta amb la col·laboració de l’Associació de Veïns de l’Antic Poble de Sant Pere.

Les entrades per al cicle «Celebrem la cultura» es poden adquirir a la pàgina web: https://salacrespi.com/celebrem-la-cultura.

Related Articles

Deixa un comentari