Cinema i jazz el mes de març a Videodrome

No Comment

Durant el mes de març, el cicle de Videodrome estarà dedicat, com ja és habitual, a films relacionats amb el jazz. Per això, amb l’arribada del 37è Festival de Jazz de Terrassa, l’espai col·labora amb el festival amb la projecció de dues pel·lícules i dos documentals musicals (#JazzCinemaVol4), que ompliran de música els dimecres a la nit, a l’Ateneu Candela.

Avui dimecres 7 s’inaugura el cicle amb el documental ANITA O’DAY: THE LIFE OF A JAZZ SINGER (Robbie Cavolina, Ian McCrudden, 2007), un tribut a aquesta diva del jazz que ens va deixar l’any 2006. Podrem conèixer més a fons a aquesta cantant d’estil swing i bebop gràcies al testimoni de la mateixa artista que ens explica de primera mà la seva història.

Dimecrs 14 es projectarà YOUNG MAN WITH A HORN (Michael Curtiz,1950) un film sobre l’ascens d’un trompetista de jazz, que passa de tocar als tuguris més lúgubres al clubs nocturns amb més classe de la ciutat. Realitzada pel director de “Casablanca” i protagonitzada per Kirk Douglas i Lauren Bacall.

Dimecres 21 arriba el torn de PIANO BLUES (Clint Eastwood, 2003) que forma part d’una sèrie de documental sobre blues produïts per Martin Scorsese i dirigits per grans noms del cinema. En aquest cas Eastwood, gran amant del jazz, fa un homenatge als pianistes de blues a partir d’entrevistes i actuacions de músics de la talla de Ray Charles, Fats Domino, Doctor John o Dave Brubeck.

Dimecres 28 finalitzarà el cicle amb la cinta d’animació cubana ¡VAMPIROS EN LA HABANA! (Juan Padrón, 1985). Pepito, un trompetista de latin jazz que es veu involucrat enmig d’una guerra entre dos clans de vampirs que busquen una fórmula revolucionària per poder caminar sota la llum del sol. Comèdia vampírica ambientada a la Cuba dels anys 30.

Related Articles

Deixa un comentari