Com es pot fer amb tanta calor la guerra carlina? Commemoració del 22 de juliol 1872

No Comment

La pregunta en qüestió és, aquest estiu com a mínim, menys retòrica o ritual que altres vegades i, segur, menys que el 22 de juliol de 1872, quan la necessita i l’energia física i política empenyia els grups armats a la lluita.

De qualsevol manera, la colla de Federins, Trabucaires de Terrassa i de la Creu Alta, no deixaran de celebrar aquesta fita en la història de la ciutat i tornen a convocar una trobada de colles, amb participació dels mateixos Federins, de Trabucaires de Castellar del Riu, el Ball del Serrallonga de Terrassa, la Colla Bandolers de Trucafort, Grups de Cultura Popular de Terrassa i els Ministrils del Raval. L’activitat compta amb la col·laboració de l’Associació Veïnal de Vallparadís i el suport de l’Ajuntament de Terrassa i la Generalitat de Catalunya.

A les 18:30 hores, les colles participants es trobaran a la cantonada del passeig Vint-i-dos de juliol amb el carrer del Nord, on començarà la cercavila, que baixarà pel carrer del Nord fins a la plaça Mossèn Cinto Verdaguer, seguint pel Camí Fondo, la placeta de Saragossa, el carrer Sant Pere, el carrer de la Palla fins a l’alçada del bar el Porró, i tornant enrere per anar al Raval de Montserrat.

Investidura del Trabucaire d’Honor

A les 19:30 hores tindrà lloc la investidura del Trabucaire d’Honor a l’atri de l’Ajuntament. Després començaran els balls populars, amb música dels Ministrils del Raval.

En acabar, hi haurà un sopar de germanor a l’espai de l’associació veïnal de Vallparadís, al carrer Salmeron (cal confirmar assistència al correu: trabucaires.de.terrassa@gmail.com o al telèfon: 601 402 792).

Related Articles

Deixa un comentari