Comença el 7è Cicle de Cinema i Drets Humans amb la projecció de Tarajal, 26 d’abril

No Comment

tarajalLa Comissió de Drets Humans del Col·legi d’Advocats de Terrassa (ICATER) organitza el 7è Cicle de Cinema i Drets Humans. El cicle començarà demà dimecres 26 d’abril, amb la projecció del documental Tarajal, sobre la mort de 15 immigrants el 2014 quan intentaven entrar a territori espanyol. La projecció comptarà amb la presència del seu codirector, Xapo Ortega, i tindrà lloc a les 18.30h a la Sala d’actes del Col·legi (Carrer de Gabriel Querol, 21).

El programa inclou sessions de cine-fòrum previstes els propers 26 d’abril, 15 de maig i 22 de maig, sessions totes elles obertes a tots els ciutadans de Terrassa, Rubí i Sant Cugat i amb l’assistència de destacades personalitats que contribuiran a un debat enriquidor dels temes tractats.

PROGRAMA DEL VIè CICLE DE CINEMA I DRETS HUMANS ICATER 2017


2ª sessió: 26 abril, 18.30h – A la sala d’actes de l’ICATER

Projecció del documental TARAJAL

Amb posterior col·loqui que comptarà amb la participació de Xapo Ortega, director del documental.

Sinopsi: 15 inmigrants van morir el 6 de febrer de 2014 intentant entrar il·legalment a territori espanyol. A la filmació es veu com la Guàrdia Civil els llença pilotes de goma i fum, disparant-los cap a on nadaven aquestes persones. Metromuster, (creadors de ‘Ciutat Morta’) i l’Associació Observatori DESC coprodueixen aquest nou documental per “visibilitzar el treball d’ONGs, moviments socials i periodistes” per reconstruir el que va passar aquell matí i empènyer a la investigació judicial.


 

3ª sessió: 15 maig, 18.30h – A la sala d’actes de l’ICATER

Projecció de la pel·lícula La lengua de las mariposas

Amb posterior col·loqui amb la participació de Manuel Delgado, antropòleg i profesor de la Universitat de Barcelona.

Sinopsi: 1936, Don Gregorio ensenyarà a Moncho amb dedicació i paciència tot el que sap, tots els seus coneixement pel que fa a literatura, natura, i fins i tot sobre les dones. Però el rerefons de l’amenaça política subsistirà sempre, especialment quan Don Gregorio és atacat per ser considerat enemic del règim fascista. Així s’anirà obrint una esuerda entre aquests dos amics.


 

4ª sessió: 22 maig, 18h – Al CINEMA CATALUNYA
(gràcies a la col·laboració de la Regidoria de Ciutadania i Drets Humans de l’Ajuntament de Terrassa)

Marta Begué, periodista, presentarà el curtmetratge BLACK RAINBOW, realitzat pels alumnes de l’Escola El Cim de Terrassa.

Projecció de la pel·lícula Tiempos Modernos

Amb posterior fòrum que comptarà amb la participació de l’economista i activista pels Drets Humans, Arcadi Oliveres, que obrirà un col·loqui entre els assistents.

Sinopsi: Extenuat pel frenètic ritme de la cadena de muntatge, un obrer metal·lúrgic acaba tornant-se boig. Després de recuperar-se a l’hospital, surt i l’empresonen per participar per casualitat en una manifestació. A la presó ajuda a controlar una revolta, i per això el deixen en llibertat. Un cop fora intenta refer la seva vida en companyia d’una noia que coneix pel carrer.

black rainbow escola el cim la lengua de las mariposas tiempos modernos

 

Related Articles

Deixa un comentari